Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Forrás: http://ecigiforum.com/viewtopic.php?f=61&t=602

sote_3_logo.jpg

A Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikája epidemiológiai kutatást végez az elektromos cigaretta hazai elterjedtségével, használati szokásaival és mellékhatásaival kapcsolatban. A felmérés célja a hazai e-cigaretta használók köréről statisztikailag megalapozott vizsgálat készítése, amelynek lebonyolításában, az SBcig webáruházat is működtető Code Name Kft. tevékeny részt vállal.

A kutatást az „Egészséges Élet - Innovációs környezet és szakmai hálózat fejlesztése az Eszterházy Károly Főiskola és a Semmelweis Egyetem együttműködésében” című, TÁMOP-4.2.6.-15/1/2015-0006 jelű pályázat támogatja.

Hazánkban ez az első nagy horderejű független vizsgálat, melyet az elektromos cigaretta megjelenése óta végeztek. Ha a naptárainkra nézünk akkor láthatjuk, hogy valószínűsíthetően ez lesz az utolsó lehetőség, ahol még érdemben megnyilvánulhatunk, ahol a tesztek minél nagyobb számú kitöltésével megmutathatjuk, hogy mennyien is vagyunk valójában.

Itt a lehetőség, hogy Magyarországon is készüljön egy orvosok és szakemberek által végzett kutatás.

Itt a lehetőség, hogy magunk mellé állítsunk olyan embereket, akik érdemben is tehetnek az e-cigi magyarországi jövőjéért.

Jövő tavasszal az EU tagállamoknak dönteniük kell az e-cigi besorolásáról. A szóban forgó kutatás, és az abból készítendő tanulmány nagyban befolyásolhatja a hazai döntést, ehhez azonban az eddigieknél sokkal nagyobb összefogásra van szükség.

Ez most nem "még egy petíció", hanem nagy valószínűséggel az utolsó kérdőív, mielőtt döntenének a fejünk felett, helyettünk.

Meg kell mutatnunk:
1. Sokan vagyunk
2. Az e-cigi megváltoztatta, az életünket, ahogy megteheti több millió magyar állampolgárral is.

A kutatás eredményét számos hazai, és nemzetközi folyóiratban közzé fogják tenni, valamint PhD fokozatszerzési eljárásokban is fel fogják használni.

A teljes projekt 2 fő részből áll. A 2x2 hónapos időintervallumra szervezett kérdőív kitöltés után, egy klinikai vizsgálat sorozat következik.

A kérdőív kitöltése nem kötelez senkit a klinikai vizsgálatokon való részvételre.

A kérdőív kitöltése anonim, nem szükséges megadni személyes adatokat.

A kérdőív hivatalos első két hónapos kitöltési időszaka 2015.09.01. napjától kezdődik, és 2015.10.31. napján zárul.
A második hivatalos két hónapos kitöltési időszak. előreláthatólag 2015.11.01. napjától, kezdődik, és 2015.12.31. napjáig fog tartani (ezt még pontosítani fogjuk a későbbiekben).

A kérdőív már most elérhető, kitölthető, illetve tanulmányozható, azonban 2015.09.01. napjáig, nem kerül mentésre a szerveren.

http://kerdoiv.nrss.hu?id=CKQCU929

A készítők a kérdőív kitöltésébe be fogják vonni az Eszterházy Károly Főiskola, illetve a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi és Gyógyszertudományi Karának hallgatóit is, így a felsőoktatásban résztvevő hallgatók elektromos és hagyományos cigaretta használati szokásairól is pontosabb képet kaphatnak.

Bízom benne, hogy közületek is sokan kitöltik, és tovább adják a hírt, hogy mások is értesüljenek a lehetőségről.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a klinikai vizsgálatra jelentkezőknek minimum 3 alkalommal kell megjelenniük a klinikán, ahol 3 különböző eszköz hatásait fogják összehasonlítani.

A 3 eszköz: hagyományos cigaretta, nikotin tartalmú elektromos cigaretta, nikotin mentes elektromos cigaretta.

A 3 alkalom mindegyikén elvégeznénk a méréseket az eszköz használata előtt illetve után.

A mérések a következők:
1. Kilélegzett NO (nitrogén monoxid) szint mérése (bele kell fújni egy eszközbe, ami kijelzi a NO szintet).
2. Kilélegzett CO (szén-monoxid) szint mérése (az előzőhöz hasonló módon működő eszköz).
3. Nyál pH és pufferkapacitás mérése (itt stimulált nyál gyűjtésére lehet számítani viasz vagy paraffin rágását követően).
4. Nyálkahártya véráramlás mérése egy Laser-Doppler elvén működő eszköz segítségével.

A vizsgálatokat megelőzi a beleegyező nyilatkozat és az anamnézislapok kitöltése.

A klinikai vizsgálaton résztvevők számára a klinika munkatársai INGYENES szájüregi szűrőrvizsgálatot (fogszuvasodás, rák stb.), szájápolási konzultációt, professzionális fogkő-eltávolítást és polírozást nyújtanak, továbbá minden résztvevő egy Colgate ajándékcsomagban is részesül!
Kérlek Titeket segítsétek a kutatást azzal, hogy kitöltitek a fentebb közölt linken található kérdőívet!


Szerző: Serrin  2015.08.29. 16:48 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír felmérés linkajánló kérdőív survey e cigaretta e cigi ecigi online kérdőív ecigaretta online felmérés online survey

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr787745974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása