Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

http://ig-ed.org/2013/11/follow-up-mails-from-ig-ed-concerning-the-trialogue/

20. November 2013 von IG-ED Redaktion (VST) | 1 Kommentar
A Tanácstól felől érkező negatív jelzések miatt úgy döntöttünk, ismét írunk egy levelet:

A Tanács tagjainak, kormányfőknek és az egészségügyi és vásárlóvédelmi minisztereknek!

Válasz: Utolsó tanácskozás az e-cigarettáról, 2013 december 3

Hölgyeim és Uraim!

IG-ED e.V az első német e-vapereket(az e-cigaretta használók így nevezik magukat) tömörítő fogyasztói szervezet. Önkéntesen – függetlenül a gyártóktól és kereskedőktől- dolgozunk, és információ nyújtása az e-cigarettáról és a tévesen keringő félreértések és hamis információk tisztázása.
Szeretnénk kihangsúlyozni, hogy nem képviselünk semmilyen üzleti érdeket, tevékenységünket tagsági díjból, adományokból finanszírozzuk, tagjaink személyes munkájával.
Már a kérdéskör kezdeti lépéseinél meghívtak minket egy egyeztető tárgyalásra, valamint az Európai Parlament e-cigarettával foglalkozó megbeszélésénél is megvédtük nézőpontunkat. Eközben egyre több a bizonyíték, hogy a Tanács nem akarja figyelembe venni az Európai Parlament módosító indítványait.
A litván elnökség egyértelműen abban hisz, hogy a tagállamok kitartanak a gyógyszerészeti szabályozás mellet, sőt csökkenteni akarják a megengedett nikotintartalmat (ahhoz képest, amit az EU Bizottság korábban javasolt).
A mi szemünkben ez ellentmond minden demokratikus szokásnak, és részben Linda McAvan hadjáratának köszönhető.

Sok más vásárlóval egyetemben, mi is többször írtunk az EU illetékeseinek, és nagyon stabilan tudtunk érvelni az e-dohányzás mellet.
Friss tudományos eredmények azt mutatják, hogy az e-cigaretta egy jóval ártalmatlanabb alternatívája a dohányzásnak, emberéletek millióit mentheti meg Európában.

Ezért számunkra teljesen érthetetlen, ugyanakkor jogilag is vitatható, miért kellene egy ilyen terméket gyógyszerészeti termékként
szabályozni, miközben a dohánytermékek -valamelyest korlátozottan- továbbra is szabadon hozzáférhetőek.
Követeljük az Európa tanácstól, hogy fogadja el az Európai Parlament módosításait.
Minden egyéb lépés a demokratikus folyamatok karikatúrája lenne, ami biztosan nem nyerné el az EU polgárainak elismerését.
Válaszoljon a polgárok és fogyasztók kéréseire, kerüljön el minden szükségtelen jogi vitát, a tagállamokban és a Európai Legfelsőbb Bíróságnál.
Örömmel válaszolunk minden további kérdésre, továbbá jelezzük, hogy ezt a levelet és a kapott választ közzétesszük weboldalunkon is.

IG-ED e. V.

Fordítás: Tricker fórumtárs
Köszönjük!

Szerző: Serrin  2013.11.24. 20:06 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír törvény szabályozás linkajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr195654203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása