Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

 img_7143.jpg

img_7144.jpg

 Egy barátom a saját webshopjában árusít fűtőszálakat és ezekből kaptam tesztelésre három fajtát. Mivel egy ilyen teszt nagyon szubjektív, ezért fontosnak tartom leírni, hogy miket használok már évek óta, MTL (szájból tüdőbe) módban:

  • Hordozásra egy Wismec Reuleaux RX200s: Ez egy 3 cellás mod, elvi maximuma 250 watt, de 14-18 watton használom általában 2 napig egy töltéssel. Alacsony cellafeszültségnél is jól teljesít.
  • Otthonra eVic VTC Mini és eVic VTwo Mini, több darab. Merülés esetén cserélem a modot a patron alatt.
  • Kanger Subtank Mini egy szűkítő driptippel és maximális levegőnyílással, de a mai patronokhoz képest így is sokkal kevésbé levegőzik.
  • Dripre egy Taifun GT II alapú dripper, ugyanolyan szűkítő driptippel. Meglehetősen nagy a kazántere, könnyű szerelni és akár dupla coil is elfér benne.

Több éves tapasztalat alapján még télen is sűrűn vattázom a Subtank Minit és kb. 5 perc egy vattacsere. Ebben benne van a "leves csatornák" kialakítása is a kazán oldalsó lyukainál.

Mindegyik fűtőszálat legalább három vattacserével, többféle minőségű vattával és folyadékkal használtam, így hosszabb távon próbáltam ki.

img_7147.jpg

 

img_7154.jpg

 9-15 és 12-18 watt

 A fűtőszál szerelése és a vatta kialakítás és cseréje nagyon egyszerű, mintha mindig ezeket használtam volna. Beszereltem a fűtőszálat, rámértem és levágtam oldalról a felesleget. A 9-15 wattos kb. 1 ohmos és 14,5-15 watton tűnt a legjobbnak. A 12-18 wattos kb. 0.7 ohmos és akár 15 wattal megelégszik, de 18 watton is jó volt. Mindkettőről leírhatom, hogy a kis kazánban, MTL-hez nagyon jól használható.

18-25 watt

  A három közül ez a legérdekesebb darab, mert míg a másik kettőt ismerősként kezeltem, ez jelentősen eltér azoktól. Eleve vastagabb a huzal, ami nagyobb felületet jelent és nagyobb, illetve melegebb gőzt is.
A Subtank Mini kazánja elég kicsi és az oldalsó csavaroknál is kevesebb hely van a coilt rögzíteni, így többet kellett igazgatni, hogy ne érintkezzen, ahol nem kéne. A nagyobb huzalfelület miatt lazábban vattáztam és a kazán oldalsó lyukainál is több helyet alakítottam ki a folyadéknak, ezzel biztosítva, hogy a fűtőszálon belülre is mindig eljusson a leves, mert különben hamar kiégne.
18 wattnál is használható volt, de éreztem, hogy nekem ez kevésbé való a Subtank Minibe és inkább a dripperbe kéne tenni. A sejtésem bejött és ott mutatta meg igazán, hogy mire képes. Az egycellás modoknál is hamarabb hamarabb érzékennyé vált a merülésre. Ahol a 12-18 wattos fűtőszál a maximumánál is jó volt, ott ez már érezhetően gyengébb gőzt adott.

Konklúzió

Mindhárom jó volt, de eltérő célra. Az alacsonyabb wattot igénylők egyértelműen a kis kazánban, illetve MTL használatra valók. A 18-25 wattos inkább egy nagyobb kazánterű patronban, vagy dripperben teljesít igazán és DTL (egyből tüdőre) használatra sem zárnám ki. Ennek figyelembevételével ajánlom mindhármat.

A fűtőszálak megvásárolhatóak a webshopban, ami a cikk írásának pillanatban csak angolul érhető el:
http://claptonfactory.eu/shop/

Szerző: Serrin  2019.12.26. 23:30 Szólj hozzá!

Címkék: teszt linkajánló ajánlott coil e cigaretta e cigi ecigi hardverteszt fűtőszál ecigaretta


christmas-2016.jpg

Kellemes karácsonyt és gőzben gazdag új évet kívánok mindenkinek!

Az új híreket a Facebook oldalon olvashatjátok.

Szerző: Serrin  2016.12.24. 11:32 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír linkajánló e cigaretta e cigi ecigarettaA júniusi változásokkal frissítettem a bejegyzést:
http://ecigiblog.blog.hu/2014/03/14/az_itthoni_es_az_eu_helyzet_frissitve_2014_03

Szerző: Serrin  2016.06.30. 18:19 Szólj hozzá!

Címkék: hírek szolgálati közlemény hír törvény szabályozás e cigaretta e cigi ecigi ecigaretta


Sajnos kevesebb időm jut a frissítésre. Emiatt kerestem egy megoldást, amivel a "kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad" és a következőre jutottam: A blogba csak azok a tartalmak kerülnek föl, amik nagyon fontosak (mint pl.: a május 29-ei esemény) és azok, amikhez kell a "hátország". Ezek a tesztek, a tartalmasabb írások, stb.

A blog FB oldalához nem kell külön Facebook regisztráció, hanem anélkül is lehet olvasni. Természetesen a blogbejegyzéseket is mindig jelzem majd az oldalon, tehát aki azt követi, az is értesülhet róluk.

Köszönöm a megértést és remélem, hogy aki csak a blogot nézte, az ott is látogatni fog!

A blog Facebook oldala:
https://www.facebook.com/ecigiblog

Ajánlom mindenki figyelmébe a Villanypára Egyesület Facebook oldalát is:
https://www.facebook.com/vaper.hu

Szerző: Serrin  2016.06.29. 23:59 Szólj hozzá!

Címkék: blog szolgálati közlemény facebook


A vaperek mind ismerik ezt a dátumot és minden valószínűség szerint a blogot is érinteni fogja. Jelenleg nem tudom, hogy mennyire, ez az adott dátum után kiderül, de amíg lehet, addig "nyitva tartok" mindent. Amennyiben a blogot be kell zárnom, a Facebook oldalon elérhetőek lesznek a hírek, ha az működhet tovább.

Köszönöm mindenkinek a figyelmet és vape on!

Szerző: Serrin  2016.05.16. 15:09 Szólj hozzá!

Címkék: hírek szolgálati közlemény hír törvény szabályozás linkajánló e cigaretta e cigi ecigi ecigaretta


christmas_2015.jpg

Szerző: Serrin  2015.12.24. 12:15 Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény karácsony


https://www.facebook.com/events/198077547196424/

2015. December 14. 9:00–21:00

Kossuth tér, Budapest

Hétfőn reggel 9-től kivonulunk a Parlamenthez, és az általatok küldött videókat egész nap vetítve tudatosítjuk bennük, hogy gondolkozó emberekből nincs hiány!
Egész nap várjuk a csatlakozókat. Hozzatok egy hamutálat, és írjátok rá hány év hagyományos cigarettázás után váltottatok! Emellett egy mécsessel is készüljetek, ezt este, közösen fogjuk meggyújtani.
Aki esetleg nem tud személyesen eljönni, és az ismerősei is otthon maradnak (ilyet nem szeretnénk, ez az utolsó lehetőségünk, hogy hallassuk a hangunkat!), azok a következő címekre postázzák/vigyék el a hamutartót feliratozva, és a mécsest:
- Nasrullah Kft. - Vape42 1119 Bp., Vahot u. 6.
- 1117 Budapest Hunyadi János út 19. Savoya Park - Green vapor - 44.A
- Gnath Kft. 1043 Bp, Munkásotthon utca 18.
- eCigStore 9641 Rábapaty Alsópatyi u. 38.


Időterv:
09:00-17:30 - videovetítések, mécsesek gyűjtése
17:30-18:00 - gyülekezés
18:00 - mécsesgyújtás a meg nem mentett dohányosokért
18:00-19:30 - beszédek, felszólalások
19:30-21:00 - videovetítések

Hozzatok transzparenseket! Néhány ötlet, akár ezeket is felhasználhatjátok:
El a kezekkel a tüdőmtől!
El a kezekkel az egészségemtől!
Nem hagyjuk magunkat kizsigerelni!
Gondolkodtál már ma?
A szopóka rossz oldalán álltok!
Az elektromos cigaretta életeket ment - a tárca nem támogatja.
Ha a leszokáson nem gazdagszik senki, akkor az tilos?
Kevesebb előgondolkodást, több gondolkodást!
Egészségesebb életet élni hatóságilag tilos!
Egeszsegesebb elet. Betiltva!
Gyógyszert prédikálsz, de velem itatod meg?
Leszokna a dohányzásról? Fáradjon be a legközelebbi nemzeti dohányboltba!
Az egészségünk nem eladó!
Miért hazudtok már megint?


Bizonyára tudjátok, hogy a T/7404 számú törvényjavaslat módosító indítványait a bizottság lesöpörte az asztalról, ezáltal kellemetlen helyzetbe hozva bennünket, veszélyeztetve napi liquidünkhöz való hozzájutásunkat, korlátozva azon helyek körét, ahol beszerezhetjük, hovatovább használhatjuk.
Most kell hallatnunk a hangunkat.
Most kell elmondanunk mit adott nekünk az elektromos cigaretta.
Most kell kérni, amíg lehet.

Mindenkire szükség van! A koncetrált program 16:30-20:00-ig tart, de előtte is várunk mindenkit szeretettel (forró teát hozzatok nekünk :) )
Osszátok meg az eseményt, hívjátok meg minél több ismerősötöket!


További hírek az esemény linkjén és a blog FB oldalán!

Szerző: Serrin  2015.12.07. 22:40 Szólj hozzá!

Címkék: hírek meghívó hír tüntetés törvény szabályozás linkajánló találkozó e cigaretta e cigi ecigi ecigaretta villanypára egyesület


Az aktuális eseményeket, híreket ezeken az FB oldalakon megtaláljátok:

https://www.facebook.com/ecigiblog?ref=bookmarks

https://www.facebook.com/vaper.hu?ref=bookmarks

Szerző: Serrin  2015.10.21. 08:09 Szólj hozzá!

Címkék: hírek szolgálati közlemény hír törvény szabályozás linkajánló e cigaretta ecigi ecigaretta


http://blosscig.com/eldobhato-cigarettak

Még a nyár folyamán kaptam tesztelésre egy Bloss eldobható e-cigarettát. Leírom először a technikai részleteket, de igazából ennél a típusnál nem ez a lényeg. Hossza 11 mm, átmérője 9,6 mm. A beépített, nem tölthető akkumulátor 380 mAh-s, ami 400 slukknak felel meg. (2 másodperces slukkokal mérik, ezt a Párásító podacestből tudtam meg.) Az egész egyben van, a patrontész (vatelines) is beépített. Puha műanyagból van, ami hasonló érzést kelt, mintha egy analóg cigarettát szívnánk. A végén egy B betű világít kéken használat közben. Kifejezetten könnyű, de igazbából nincs benne olyan, amitől nehéznek kéne lennie.

A dobozában a jobb oldalon egy külön visszazárható tokban található és még külön van egy gumikupak is, ami megakadályozza, hogy a vatelin kiszáradjon.

Nálam a Tobacco ízű, nikotinmentes járt. Édes, fűszeresebb dohányíze volt TH nélkül ugye. A slukkokat nem számoltam, de 3 napot is ki tudtam vinni a strandra (inkább ezt mint a Vamot a GT2 klónnal), persze csak olyan szinten használtam, mintha analóg lenne, mert láncvapelésre alkalmatlan. A tok, meg a kupak is jól jött, mivel amikor nyaralni voltam, akkor ki tudtam vinni a strandra és nem lett piszkos maga a szipkarész.

Teljesítményben és egyéb tulajdonságaiban nyilván nem hasonlítható a 18650-es módra tett RBA/RDA kazánokhoz, de a gőzmennyiség meglehetősen jó volt és az ízre sincs okom panaszkodni. Nem is vetélytársa a komolyabb készülékeknek és az ára (1490 Ft) sem ezt mutatja. Kipróbálni, dohányos ismerősnek ajándékként kiváló lehet, vagy egy szórakozóhelyen is el tudom képzelni ezért az árért.Szerző: Serrin  2015.08.29. 19:10 Szólj hozzá!

Címkék: teszt ajánlott eldobható e cigaretta e cigi ecigi disposable ecigaretta eldobható elektromos cigaretták eldobható elektromos cigaretta bloss bloss disposable


Forrás: http://ecigiforum.com/viewtopic.php?f=61&t=602

sote_3_logo.jpg

A Semmelweis Egyetem Fogpótlástani Klinikája epidemiológiai kutatást végez az elektromos cigaretta hazai elterjedtségével, használati szokásaival és mellékhatásaival kapcsolatban. A felmérés célja a hazai e-cigaretta használók köréről statisztikailag megalapozott vizsgálat készítése, amelynek lebonyolításában, az SBcig webáruházat is működtető Code Name Kft. tevékeny részt vállal.

A kutatást az „Egészséges Élet - Innovációs környezet és szakmai hálózat fejlesztése az Eszterházy Károly Főiskola és a Semmelweis Egyetem együttműködésében” című, TÁMOP-4.2.6.-15/1/2015-0006 jelű pályázat támogatja.

Hazánkban ez az első nagy horderejű független vizsgálat, melyet az elektromos cigaretta megjelenése óta végeztek. Ha a naptárainkra nézünk akkor láthatjuk, hogy valószínűsíthetően ez lesz az utolsó lehetőség, ahol még érdemben megnyilvánulhatunk, ahol a tesztek minél nagyobb számú kitöltésével megmutathatjuk, hogy mennyien is vagyunk valójában.

Itt a lehetőség, hogy Magyarországon is készüljön egy orvosok és szakemberek által végzett kutatás.

Itt a lehetőség, hogy magunk mellé állítsunk olyan embereket, akik érdemben is tehetnek az e-cigi magyarországi jövőjéért.

Jövő tavasszal az EU tagállamoknak dönteniük kell az e-cigi besorolásáról. A szóban forgó kutatás, és az abból készítendő tanulmány nagyban befolyásolhatja a hazai döntést, ehhez azonban az eddigieknél sokkal nagyobb összefogásra van szükség.

Ez most nem "még egy petíció", hanem nagy valószínűséggel az utolsó kérdőív, mielőtt döntenének a fejünk felett, helyettünk.

Meg kell mutatnunk:
1. Sokan vagyunk
2. Az e-cigi megváltoztatta, az életünket, ahogy megteheti több millió magyar állampolgárral is.

A kutatás eredményét számos hazai, és nemzetközi folyóiratban közzé fogják tenni, valamint PhD fokozatszerzési eljárásokban is fel fogják használni.

A teljes projekt 2 fő részből áll. A 2x2 hónapos időintervallumra szervezett kérdőív kitöltés után, egy klinikai vizsgálat sorozat következik.

A kérdőív kitöltése nem kötelez senkit a klinikai vizsgálatokon való részvételre.

A kérdőív kitöltése anonim, nem szükséges megadni személyes adatokat.

A kérdőív hivatalos első két hónapos kitöltési időszaka 2015.09.01. napjától kezdődik, és 2015.10.31. napján zárul.
A második hivatalos két hónapos kitöltési időszak. előreláthatólag 2015.11.01. napjától, kezdődik, és 2015.12.31. napjáig fog tartani (ezt még pontosítani fogjuk a későbbiekben).

A kérdőív már most elérhető, kitölthető, illetve tanulmányozható, azonban 2015.09.01. napjáig, nem kerül mentésre a szerveren.

http://kerdoiv.nrss.hu?id=CKQCU929

A készítők a kérdőív kitöltésébe be fogják vonni az Eszterházy Károly Főiskola, illetve a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi és Gyógyszertudományi Karának hallgatóit is, így a felsőoktatásban résztvevő hallgatók elektromos és hagyományos cigaretta használati szokásairól is pontosabb képet kaphatnak.

Bízom benne, hogy közületek is sokan kitöltik, és tovább adják a hírt, hogy mások is értesüljenek a lehetőségről.

A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a klinikai vizsgálatra jelentkezőknek minimum 3 alkalommal kell megjelenniük a klinikán, ahol 3 különböző eszköz hatásait fogják összehasonlítani.

A 3 eszköz: hagyományos cigaretta, nikotin tartalmú elektromos cigaretta, nikotin mentes elektromos cigaretta.

A 3 alkalom mindegyikén elvégeznénk a méréseket az eszköz használata előtt illetve után.

A mérések a következők:
1. Kilélegzett NO (nitrogén monoxid) szint mérése (bele kell fújni egy eszközbe, ami kijelzi a NO szintet).
2. Kilélegzett CO (szén-monoxid) szint mérése (az előzőhöz hasonló módon működő eszköz).
3. Nyál pH és pufferkapacitás mérése (itt stimulált nyál gyűjtésére lehet számítani viasz vagy paraffin rágását követően).
4. Nyálkahártya véráramlás mérése egy Laser-Doppler elvén működő eszköz segítségével.

A vizsgálatokat megelőzi a beleegyező nyilatkozat és az anamnézislapok kitöltése.

A klinikai vizsgálaton résztvevők számára a klinika munkatársai INGYENES szájüregi szűrőrvizsgálatot (fogszuvasodás, rák stb.), szájápolási konzultációt, professzionális fogkő-eltávolítást és polírozást nyújtanak, továbbá minden résztvevő egy Colgate ajándékcsomagban is részesül!
Kérlek Titeket segítsétek a kutatást azzal, hogy kitöltitek a fentebb közölt linken található kérdőívet!


Szerző: Serrin  2015.08.29. 16:48 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír felmérés linkajánló kérdőív survey e cigaretta e cigi ecigi online kérdőív ecigaretta online felmérés online survey


Frissítettem a webshopok listáját: http://ecigiblog.blog.hu/2013/08/01/webshopok_144

Szerző: Serrin  2015.08.29. 08:32 Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény


https://sciencecig.wordpress.com/2015/04/13/852/

A M.O.V.E. mozgalom felhívásának magyar nyelvű fordítása.

Szerző: Serrin  2015.08.29. 07:28 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír törvény szabályozás linkajánló e cigaretta e cigi ecigi ecigaretta M.O.V.E.


Ha még valaki nem tette meg, akkor írja alá! A Totally Wicked angol cég petíciója a TPD ellen.

http://article20legalchallenge.com/challenge/Szerző: Serrin  2015.08.29. 01:16 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír szavazás törvény szabályozás linkajánló petíció poll vote e cigaretta e cigi ecigi online kérdőív ecigaretta online petíció online felmérés online survey


A Villanypára Egyesület FB oldaláról:


Ajánljuk figyelmetekbe ezt a listát az ajánlott csoportokról, oldalakról és vaper tesztekről:

Csoportok:

A nikotin tartalmú e-cigaretta utántöltők szabad forgalmazhatóságáért
https://www.facebook.com/groups/282588718528688/?ref=browser

Angliai Vaper Klub Magyaroknak
https://www.facebook.com/groups/733537603364922/?ref=browser

Borsodi Elektromos-Cigaretta Kerekasztal
https://www.facebook.com/groups/1404463529810143/?ref=browser

E cigi mod készítés
https://www.facebook.com/groups/772549622777341/

E-cigi szerviz
https://www.facebook.com/groups/ecigi.szerviz/?ref=browser

E-cigi Börze.
https://www.facebook.com/groups/575092412583472/?ref=browser

Elektromos cigaretta használók csoportja
https://www.facebook.com/groups/487041198048435/?ref=browser

Elektromos Cigaretta - Kezdőknek
https://www.facebook.com/groups/1403645529883010/?ref=browser

Elektromos cigaretta online és offline boltok, boltosok
https://www.facebook.com/groups/708538299221499/?ref=browser

Fejér Megyei E cigisek
https://www.facebook.com/groups/554088294684913/?ref=browser

Kezdő és haladó vaperek csoportja
https://www.facebook.com/groups/kezdo.es.halado.vaperek/

Komárom Esztergom Megye Vapers Klub
https://www.facebook.com/groups/435478186607860/

NógrádVapers
https://www.facebook.com/groups/1525552764341656/?ref=browser

Párásító
https://www.facebook.com/groups/parasito/?ref=browser

Pest Megyei Kerekasztal Lovagok Baráti Köre.
https://www.facebook.com/groups/1450784398483508/?ref=browser

Subtank fun club
https://www.facebook.com/groups/1575818106006585/?fref=ts

Vaper tapasztalok
https://www.facebook.com/groups/280268778801796/?ref=browser

Vapers Club
https://www.facebook.com/groups/Vape.Adok.Veszek/?ref=browser


Fórumok

Elektromos Cigaretta Fórum
http://ecigiforum.com/

Elektromos cigaretta (e-cigi) - Prohardver fórum
http://mobilarena.hu/tema/elektromos_cigaretta_avagy_az_e-cigi/friss.html

E Cigarette Forum (angol)
http://www.e-cigarette-forum.com/forum/

Planet of the vapes (angol)
http://www.planetofthevapes.co.uk/forums/


Oldalak

E-cigi info
http://ecigi.info/

Ecigitesztek
http://ecigitesztek.hu/

Vape win
http://www.vapewin.eu/

Vaper News - Elektromos Cigaretta Blog
http://ecigiblog.blog.hu/

Villanypára Egyesület oldala
http://vaper.hu/

Vaper svácibicska
http://www.steam-engine.org/


Vaper videók

Blackiex videói
https://www.youtube.com/user/hondapapi81

Jencsik Gyula videói
https://www.youtube.com/user/Mremese711/

Loloke videói
https://www.youtube.com/user/LolokeBacsi/

Szerző: Serrin  2015.08.22. 16:40 Szólj hozzá!


A Magyarországon élő Vaperek és Vaperinák, illetve az elektromos cigaretta üzletek szerte az országban.

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zcYF8AIdwqZs.kal_AABYYqkk
Szerző: Serrin  2015.08.14. 21:42 Szólj hozzá!

Címkék: linkajánló ajánlott e cigaretta ecigi ecigaretta

süti beállítások módosítása