Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Fórumokban időnként olvasom, hogy áttérni akaró dohányosoknak fasttech, vagy hasonló oldalakról való rendelést ajánlják, mert olcsóbbak az eszközök. Ha valakinek van már bármilyen készlete, akkor valóban az, mert van mit használni a csomag megérkezéséig,  de ha dohányosról van szó, akkor szerintem nem feltétlenül igaz. Kifejtem részletesen is, hogy mire gondolok.

Számoljunk egy napi egy doboz analógot szívó dohányossal. A mostani árakon 1000 Ft körül van egy doboz analóg ára. Egy ilyen dohányosnak már egy mod, vagy dupla eGo készlet kell, így kb. 20 000 Ft lesz magyar webshopból, vagy boltból a vásárlás. Fasttech esetén számoljunk a felével, ami 10 000 Ft. Az eliquid viszont Kínából nem ajánlott, tehát a magyar (illetve külföldi székhelyű) cégektől érdemes megoldani azt.

Fasttech változat:
Kb. három hét - egy hónap a csomag megérkezése. Ezalatt a dohányos továbbra is szívja a cigit, tehát megveszi. Ha három héttel számolom, akkor az 21 nap, vagyis 21 000 Ft, ami az itteni rendelés ára. A készlettel együtt 31000 Forintnál járunk és még 21 napig biztos szívta a füstöt a dohányos. Utána kérdéses a megmaradó dohányzás, de ez mindkét esetben igaz.

Magyar webshop, vagy bolt:
Kb. egy - három nap a csomag megérkezése, vagy akár egy boltból rögtön be lehet szerezni, akkor rögtön át lehet állni. Ha rendelésről beszélünk, akkor még dohányzik, így kiad ugyanannyi napig napi 1000 Forintot. Ha három nappal számolom, akkor is csak kb. 23000 Forintnál tartunk, ráadásul az ecigi után csökken, vagy teljesen megszűnik a dohányzás.

Persze nem vettem figyelembe minden tényezőt, de az alapvető problémára kitértem. Ismétlem, nem a fastteches rendeléssel van gond, de szerintem érdemesebb a kezdőkészletet itthonról rendelni.

Szerző: Serrin  2014.08.23. 23:55 2 komment

Címkék: kezdőknek e cigaretta e cigi ecigi ecigaretta

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr576630047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

balojazz 2014.09.16. 23:40:43

Ez így hamis érvelés. A szerző feltételezi, hogy most azonnal akarok áttérni e-cigire, és az akarat megjelenésétől számítom a költségeket. Ha viszont az az előfeltevés, hogy mondjuk a kisfiam 80 éves születésnapján vagy a pravoszláv karácsony kezdetén szokom át, és előtte 4 héttel megrendelem a szettet, akkor csiribú-csiribá rögtön olcsóbb a fasttech. Legyen az az előfeltevés, hogy akkor szokom át, ha megjött a cucc, és ONNANTÓL számítjuk a költségeket. A szerző következtetése azért téves, mert paradoxonról van szó, amit most jól feloldottunk. Szóval a kezdő szettet is nyugodtan tessék kintről rendelni... HACSAK NEM (és most figyeljetek, mert nagyon életszerű lesz ám!) úgy van vele a 17 éve láncdohányos, hogy reggel azzal kel: azonnali teljes átszokással e-cigizni akar még tízórai előtt.

Serrin 2014.09.17. 10:04:45

Legtöbben máig anyagi okból akarnak áttérni, nekik igen is számít a valódi ár. Ha olyan tanácsot kap, hogy rendeld fasttechről, mert olcsó és mellé vegyél cigit is, akkor az drága lesz. Vegyük még hozzá az előrefizetést és addig is áll a pénze a rendelésben, miközben nem tudja használni a megrendelt készletét.

Ha valaki még 2-3-4 hétig akarja szívni a dohányt, az tegye meg, de mindenkinek ki kell számolnia, hogy mi éri meg neki jobban.
süti beállítások módosítása