Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png


A Smoktech SID egy VV/VW mod és kb. a középkategóriában foglal helyet a tudása és az ára alapján.  Dobozában a készüléken kívül használati utasítás van, cellát nem mellékelnek a gyári készletben. A doboz oldalán a gyári szám olvasható és ezzel lehet ellenőrizni az eredetiségét a Smoktech oldalán. Az ezüst és a fekete mellet létezik lila, világoskék, stb. változat is, én a feketét vettem meg. A fej és az akkucső különböző színű csak, a menettakaró és a akkucső végén lévő kupak ezüst színű az összesnél.
3-6 volt (0,1V léptékkel) kimenő feszültséget és 3-15 watt (0.5W léptékkel) kimenő teljesítményt tud leadni és 4 amper az áramkorlátja. Ez egyezik a Zmax értékeivel és valószínű nem is véletlenül, mert annak az elektronikája lehet benne és a kezelése is ugyanaz, csak oled kijelző van benne fektetett kijelzéssel. A Zmax utolsó változata teleszkópos, de SID esetén vásárláskor csak egy fajta csővel lehet venni, ez lehet 18350, 18500, vagy 18650-es. Nekem az utolsó, a legnagyobb van, de szerintem célszerű ezt választani a használati idő miatt. Egyébként a gyári eVic csövek és akkufedelek kompatibilisak vele. A menettakaró viszont nem az. Az utángyártott acél eVic cső sem ment rá.
Lehet hozzá venni egy egyszerűsített fejet is, de nekem biztos nem lesz, mert az eVic easy head rámegy a SID csövére is. A készülék nagyon könnyű, mert nem acélból van, hanem anódizált alumíniumból. A kijelzőt plexi védi, ezt érdemes fóliázni, mert karcolódik. eGo csatlakozó van rajta, ezt eltakarja a leszedhető menettakaró.
Passtrough módot nem tud, nincs is hozzá usb csatlakozó.

PWM-et modulációt alkalmaz, de előtte DC/DC-vel konverterrel is rendelkezik. Nagyon röviden ez azt jelenti, hogy előtét DC-DC konverter a cellafeszültséget feltornázza, majd a PWM ezt a megnövelt feszültséget szaggatja meg. A régebbi PWM-ek sípolnak, de ennél egyáltalán nem hallom. Azt azért el kell ismernem, hogy az eVic "egyenletesebb" gőzt ad, bár a SID-re sem panaszkodom.
Akit bővebben érdekel a PWM és a DC-DC közötti különbség, annak ajánlom figyelmébe Loloke videóját: https://www.youtube.com/watch?v=s8g-ZZxJfQ8


Mivel csak egy gomb van rajta, ezért a kezelése is csak azzal történik és ez a Zmax tulajoknak ismerős lehet. Cella berakásakor a "SMOK" felirat tűnik fel és utána rögtön használható. Ami alatt az eVic csak betölti az rendszert, az alatt SID-nél már gőzölni is lehet.
A menüben 3 gyors gombnyomással lehet bejutni. A váltás további gombnyomással történik, a kiválasztás egy rövid várakozással. A menüpontok a következők:
1. Voltage / Wattage Up - VV és VW beállítás növelése, a kiválasztott működési módtól függően.
2. Voltage / Wattage Down - VV és VW beállítás csökkentése, a kiválasztott működési módtól függően.
3. Out On/Off (locks fire button) - Volt/watt Kimenet be- és kikapcsolása, vagyis zsebzár.
4. Battery Voltage - Akkumulátor töltöttség kijelzése voltban. 3,4 voltnál kell cserélni a cellát. 3,6 volt alatt észrevehetően gyengül a gőz.
5. LCD Display (display atomizer resistance, battery voltage, or voltage / wattage setting) - Izzítás közben ki tudja írni a patron/kazán ellenállását, vagy a cellatöltösséget voltban, vagy a kimenetként beállított volt/watt értéket. Érdekes, hogy VW esetén is a "Voltage" szöveg a menüpont, de a kijelzés már jó.
6. LCD On/Off (turns off display during use) - Ki lehet kapcsolni, hogy izzítás közben megjelenjen-e információ.
7. Wattage / Voltage (switch between modes) - VV és Vw közötti váltás.
A menü használata után ismét várni kell kb. egy másodpercet és ismét lehet gőzölni. A leírást végigolvasni hosszabb, mint megtanulni használni és tényleg gyorsan lehet beállítani.

A cellacserét célszerű gyorsan végrehajtani, mert 30 másodperc után elfelejti a kijelző beállításait és ennél hosszabb ideig (pontos időtartamot nem tudom) cella nélkül elfelejti a VV/VW beállítást is. Ekkor VV-re átáll, az LCD-n a kimenő feszültséget írja ki és a kimenetet alapértelmezetten bekapcsolja.

Kipróbáltam Kanger Aerotankkal (DC 1,5 ohm és SC 1,8 ohm), Aspire BDC-vel (DC, 1,8 ohm), RDA BT801 (SC 2 ohm) és Nimbus kazánnal (SC 2,2 ohm és DC 1,7 ohm) is. Mindet nagyon szépen meghajtotta magasabb watton is, nem volt vele gondom. Kezelése is 15 perc után nagyon kézreállt, az is rendben van.


A gomb viszont idővel probléma lehet, mert minden azzal az eggyel történik, így gyorsabb az elhasználódása is. Ez ismét igaz a Zmax-ra. Amin még változtatnék, hogy mivel a kijelzőn két sor is elférne, ezért izzítás közben két adatot is kiírhatna.

A SID nálunk ritkább mod, de kis keresés után nagyobb webshopban is lehet találni és kb. 17 000 Ft az ára. A saját kategóriájában a Vamo V5 a legjobban elterjedt készülék, amiről hosszú távon elég sok rossz tapasztalatot olvastam (gombok, 510-es csatlakozó). A SID-ről sokkal kevesebb a tapasztalat még angol nyelvű fórumokban is, ezért megbízható mennyiségű és minőségű információt nem találtam és Zmax nem teljesen ugyanaz.

Kezdőknek nagyon szivesen ajánlom és bárkinek, akinek a 6V/15W/4A elég. Igazából teljesítmény szempontjából jobb, mint egy Vamo és én is remélem, hogy hosszabb távon megbízhatóbb lesz, mint a fő vetélytársa. Minden esetre egy hónap után nem tapasztaltam hibákat. Összességében szerintem egy nagyon jól összerakott mod, a 20 watt alatti készülékek között jó vétel.

 

Szerző: Serrin  2014.08.23. 23:56 3 komment

Címkék: teszt ajánlott review e cigaretta e cigi ecigi hardverteszt ecigaretta SID Smoktech SID

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr696629867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vapi45 2014.12.18. 15:10:19

Itt találtam a legjobb áron, a teljes szettet, 3400mah akksival + ajándék liquiddel:
e-cigi-ecigaretta.com/smok-bec-pro-e-cigi-bluetooth-mod-e-cigaretta

Serrin 2014.12.18. 15:53:57

Bec Pro-t linkeltél itt is. :)

Vapi45 2014.12.19. 17:18:27

Igen Smok Bec Pro-t. Csak nem írtam oda, mivel gondoltam egyértelmű a cikk után :(
süti beállítások módosítása