Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Pifkó Krisztián megfogalmazásában az alábbi levelet juttattuk el az illetékeseknek

Tisztelt Budapesti Közlekedési Zrt,

Ezúton szeretnénk érdeklődni, hogy milyen megfontolásból került bele a soron következő Személyszállítási Üzletszabályzat tervezetükbe a III.4. pont végére a nemdohányzók védelméről szóló 1999. évi XLII. Törvény rövid összefoglalója után az a kitétel, miszerint az ott felsorolt tilalmak az elektromos cigaretta használatára is vonatkoznának.

Szeretnénk felvívni figyelmüket az Oxford Journal-ban 2013 novemberében megjelent tudományos kutatás(http://ntr.oxfordjournals.org/content/early/2013/12/10/ntr.ntt203.short) eredményére, amely szerint az elektromos cigaretta használata során nem mutatható ki a passzív dohányzáshoz hasonlatos, a közvetlen környezetre káros hatást kifejtő jelenség. Figyelmükbe ajánljuk továbbá a téma nemzetközileg elismert szaktekintélye, Dr. Konstantinos Farsalinos által az amerikai FDA számára megküldött, több tudományos kutatási eredményt összefoglaló tanulmányát (http://www.ecigarette-research.com/web/index.php/research/2014/171-fda).

Ezek, valamint az a tény, hogy a hatályos magyar jogszabályok szerint nem tekinthető dohányzásnak az elektromos cigaretta használata, felveti azt a kérdést, hogy milyen hatáskörben tartja vállalatuk indokoltnak és jogszerűnek az állampolgárok magánéletébe történő ilyen fokú beavatkozás kísérletét.

Természetesen nem vitatjuk a BKV Zrt azon jogát, hogy a személyszállítási szerződés létrejötte esetén ésszerű keretek között korlátozza a járműveken végezhető tevékenységek körét, hogy azok megfeleljenek a normális együttélés íratlan szabályainak, de ez semmiképp nem hatalmazza fel önöket arra, hogy a nemdohányzók védelméről szóló törvényt önkényesen kiterjesszék egy olyan tevékenységre, amelyre az nem vonatkozik.

Azt a látszatot kelteni, miszerint a közterületen történő elektromos cigaretta használat egy kalap alá esne a dohányzással, káros és megtévesztő magatartás, továbbá jogilag is rendkívül aggályos.

Arra kérjük önöket, hogy megfelelően tájékozódjanak a témában, mielőtt téves következtetésekre jutnának az elektromos cigarettát illetően, és ennek megfelelően módosítsák Személyszállítási Üzletszabályzatukat.

Köszönettel,

Villanypára Egyesület:

Ficsor Zoltán
elnök

Szerző: Serrin  2014.08.13. 21:13 Szólj hozzá!

Címkék: bkv egyesület e cigaretta e cigi ecigi bkk ecigaretta villanypára egyesület

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr556601685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása