Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

A patront az Eagle Vaporsnál vettem 6500 Forintért.

Az Aerotank a Kanger egyik újabb patronja, de az elődeiről írnék pár szót.


A legelső (T3/T3S különböző változatai után) az Evod és a Protank 1, illetve ezeknek variánsa (pl.: átlátszó tankú Evod, Mini Protank). Csak single coil (SC, egyszeres fűtőszál) kazánok kaphatók hozzájuk, de meglehetősen jónak számítanak az integráltak között ma is. A patronok csak a tankra (beépített driptippel), az aljra és a kazánra szétszedhetőek.
Az Evod eGo méretű, csatlakozójú és acélból van betekintő ablakkal. A Protank 1 a mod készülékekre való inkább, mert fejnehéz lesz az összeállítás és az átmérője is nagyobb, mint egy eGo akkumulátor.
A Protank 1 acél és Pyrex üvegből áll és csatlakozója 510-es, nem eGo. A fórumban többször is olvastam, hogy az első Protank levegőzése az egyik legjobb a kategóriájában és tényleg jó. Az Evod még több boltban is kapható (kb. 1000-2000 Ft), de a Protank 1 már ritkább és akár akciós áron is megvehető.

A Protank 2,5 ml-es és ez igaz a 2-es és 3-as változatra is.


A második Protank széria teljesen szétszedhető és cserélhető a Pyrex üveg is, ha esés miatt megrepedne és a driptip is 510-es lett. Külsőre kicsit szögletesebb, ez már ízlés kérdése. Ugyanazt a kazánt használja, mint az első változat és ebből is van mini változat. A Protank 2 ára kb. 4000-5000 Ft a legtöbb webshopban.
Érdekesség ebben sorozatban az Unitank, ami felülről tölthető, de ezzel pont az BCC/BDC egyik nagy előnye veszik, vagyis teljesen szét kell szedni a patront a kazáncseréhez. Járt nálam, de annyira nem vált be a rugós, túlbonyolított szerkezet, hogy hamar eladtam.

A harmadik sorozat több újdonságot is hozott, de a legnagyobb, hogy DC (dual coil, dupla fűtőszálas) kazánnal üzemel és visszafelé kompatibilis a régi SC (single coil, egyszeres fűtőszálas) kazánokkal is. Ez szerintem nagy előny, mert a régi tartalékokat is lehet használni benne, ráadásul azok annyira nem maradnak el a DC változattól, bár tényleg gyengébbek gőz szempontjából, de erre még visszatérek. Ebből a szempontból sokkal jobb pl.: az Aerotank, mint az Aspire Nautilus, mert abba nem megy bele az Aspire BDC kazán.
Protank 3, Mini Protank 3, Evod 2, T3D (a T3S DC vátozata), Aerotank és alváltozatai, Aerotank 2, stb. alkotják a családot. Részben van levegőszabályzójuk, de amelyik nincs, ahhoz lehet venni olyat aljat, ami ezt tudja.
Egyébként ez a talp kompatibilis a Protank 2-vel is. Előnye ennek a szabályzási formának, hogy egyrészt állítható a levegő mennyisége (kevesebb levegő, ami sűrűbb, de kevesebb gőz és több levegő, vagyis kevésbű sűrű, de nagyobb gőz), illetve ha folyás van, akkor csak szörcsög. Nem folyik bele az akkumulárba/modba a lötyi, tehát ettől nem romolhat el a készülék.


A teszt témája az Aerotank (lásd a harmadik fotón), amit kb. 6000-7000 Ft. Valamivel drágább a Protank 3-nál, de ha hozzáveszem, hogy ez eleve levegőszabályzós, akkor már kicsi árkülönbség és a design miatt megéri az Aerotank, bár ez szubjektív szempont. Sokkal elegánsabb, talán egyszerűbbnek nevezhető a külseje, engem megfogott.
Igazából a Protank 3 megjelenésekor elgondolkoztam annak megvételén, de már volt 1-es és 2-es nekem (azóta az elsőt eladtam) és mivel a DC volt az egyetlen igazi újdonság benne, ezért azt kihagytam, mert az Aspire BDC mellé feleslegesnek tűnt. Ellenben az Aerotank nagyon tetszett és inkább azt választottam és nem is bántam meg.

Ahogy az eddigiekből sejthető, ez is teljesen szétszedhető, illetve a pyrex üveg palást helyett van acél is, bár azt nehezebb beszerezni. A gyári díszdobozban maga a patron, egy eGo menettakató, két darab DC 2,0 ohmos kazán, használati utasítás a töltésről és egy cédula az eredetiség ellenőrzéséről. Ehhez a szám a doboz oldalán van. Kipróbáltam, az enyém természetesen eredeti (aképp vettem), az ellenőrzés is működik. Ez a készlet többi patrontól nem tér el, mert azokhoz is ezeket adják általában.
A levegőszabályzó remek, eddig csak két esetben szörcsögött, de mindkét esetben rosszul volt benne a kazán. Viszont a lötyi tényleg nem jutott el az eVic-ig. Kitöröltem zsebkendővel a talpat és gond nélkül használtam tovább.


A gyári DC 2 ohmos kazánok kánikulában csak pár napot bírtak sajnos, addig viszont az SC-knél sokkal nagyobb, erősebb torokhatású gőzt adtak. Lehet, hogy kevésnek tűnik a pár nap, de ilyen hőségben az Aspire BDC kazánok sem bírják nálam 3-4 napon túl. Hozzá kell tennem, hogy a TH csökkenést elnézem egy kazánnak, de az íz számomra nagyon fontos és a gőz mennyisége is, így télen kb. 6 nap után cseréltem az Aspire BDC, illetve a Kanger SC-ket is.
Ismét gyári, de 1,5 ohm esetén már annál jobb az eredmény, akkor az ötödik napon cseréltem a kazánt, mert az íz és a TH gyakorlatilag megszűnt (bár ez szubjektív ugye), de a gőz mennyisége ennek ellenére nem csökkent, mint a 2,0 ohm esetén. Eközben mindkettőnél kb. 0,1 ohm ellenállásnövekedés volt az eVic szerint.
SC esetén igazából a gőz kisebb, de íz kb. hasonló szintű. Úgyanúgy kb. 5 nap használat volt azzal is, mint az 1,5-ös DC-vel.

Volt szerencsém dual coilnál (2 ohm) próbálni 16 wattal és annál igencsak köhögtető TH-ja volt. Nekem személy szerint a 7,5-8,5 watt is elég, egy friss kazán esetén még 7 és 7,5  watt között is kellemesnek találom, de pár után emelem a teljesítményt.

Azért vannak problémái is az Aerotanknak, bár nem sok. Az egyik a melegedés, ez DC-n 8-9 wattnál már patron tényleg forró tud lenni, szerencsére a driptipnél már annyira nem érezhető.
Másik, hogy néhány driptipem nem stabil benne, de nem azért amiért az Aspire BDC esetén. (Annál minimálisan nagyobb a drip tip foglalat és cérnával kell segíteni rajta.) Egyszerűen a foglalat nem elég mély és emiatt több driptip kijjebb áll, emiatt mozog. Szerencsére csak 1-2 esetén jön ez elő, bár a kedvenc hosszú driptipem pont köztük van.
A gyári egyébként kényelmes, egy egyszerű ágyúcső szerűség, ami látványra nekem nem jött be elsőre, de végül azzal használom a legszivesebben. A túl rövid driptipek amúgy sem a legjobbak hozzá, mert a patron teteje lapos és maga a patron is hozzáér a számhoz, ami a lehetséges melegedéssel együtt nem a legjobb ötlet.

Bár azokkal nem rendelkezem, de több méretben is meg lehet venni. A sima (510-es csatlakozó, 2,5 ml és 50 mm x 18 mm) mellett van Mini (1,3 ml, eGo csatlakozó és méret), Mega (510-es, 3,5 ml és 70 mm x 22 mm) és Giant (510-es, 4,5 ml és tömzsibb, de 30 mm az ámérője). Az utolsó a 26650-es modokra való. A nagyobb méret nagyobb árat is jelent és a Giant kb. az Aspire Nautilus árában kapható.
Létezik a Aerotank V2 is, ennek a levegőszabályzóján változtatta és a fotók alapján tényleg jobb lehet. A Kanger oldalán mindet meg lehet nézni: http://www.kangeronline.com/collections/kangertech-kanger-clearomizer

Szerintem jelenleg a nálunk elérhető Kanger patronok közül az Aerotank az egyik legjobb vétel. Kompatibilis az SC kazánokkal is, jó a levegőszabályzója, külseje elegáns, fogásra is nagyon egyben van. Bár a 6000-7000 Forintos árával nem a legolcsóbb, de a valamit-valamiért elv alapján igazából megéri megvenni, ha a többi integrált patronnal összevetem.
Kezdőknek mindenképpen ajánlom, mert különösebb gond nélkül használható és olcsóbb, mint az Aspire Nautilus, ezen kívül a kazán kompatibilitás miatt majdnem minden webshopban van hozzá kazán, még ha SC is. Haladóknak is, mivel tényleg jól sikerült és könnyebb felújítani, mint az Aspire BDC/Nautilust.
Szerző: Serrin  2014.07.22. 20:58 Szólj hozzá!

Címkék: teszt ajánlott kezdőknek review patron bcc bdc hardverteszt integrált patron kanger Evod protank kanger unitank kanger protank kanger protank 1 kanger protank 2 kanger evod kanger mini protank kanger bcc kazán kanger protank 3 kanger aerotank

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr656535579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása