Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Bár egy mecha mod teszt volt már (Gripper), de részletesebben még nem írtam róluk. Nemrég viszont a Vaporo jóvoltából két modot is kaptam 1-1 hétre, így végre bővebben ki tudom fejteni a részleteket.

A mechák nem tartalmaznak elektronikát és ezáltal sok mindenről (VV, VW, közvetlen töltési lehetőség, kijelző, stb.) le kell mondani, de nyerünk is vele. A készülék maga jóval egyszerűbb és alig van valaminek elromlania, de persze a csatlakozó és a gomb nem örök, de mindenképpen tartósabb az egész és ha mégis elromlana, akkor javítani is könnyű.
A cella mindig azt a feszültséget adja, amit éppen tud, de azt csillapítatlanul, nem vesz le az elektronika belőle. Ennek az RBA/RDA-nál van főleg előnye, mert a cellától függően 1 ohm alatti kazánoknál sem tiltanak le. (Az akkukról szóló írást ajánlom elolvasni, ha valaki nincs tisztában az alapokkal.) Célszerű IMR, INR cellákat használni, az ICR akár védett, akár nem, nem ajánlatos.
A legnagyobb hátrányuk az előnyükből fakad, vagyis egy idő után nagyon leesik a feszültség és 3,5-3,6 volt körül már érdemes cserélni a cellát. Egy VV/VW modnál ez ugye nem gond, de itt tényleg az a feszültséget kapjuk, ami a cellában van.

Következzenek a modok:

Mechanikus Mod - Rozsdamentes acél

http://vaporo.hu/ecigi-keszletek/mechanikus-modok/mechanikus-mod-rozsdamentes-acel.html

Alsó oldalkapcsolós, teleszkópos készülék, vagyis akkorára lehet állítani, amekkora a cella. Ez lehet 18350, 18500, 18650-es, ebből nekem a középsőt (18500) kivéve mindegyik van és egyikkel sem túl nagy. Három részből áll, a felső becsavarhatóból, az alsó csőrészből és az akkufedélből, amelyen van a gomb is. Észrevehetően jobban hajtja meg a patront, mint az eVic Easy Head  és az iGo szabályozatlan módjából, pedig elvileg ugyanaz a feszültség, de itt ugye hiányzik az elektronika.


Mechanikus Mod - Piros eredeti aligátorbőr

http://vaporo.hu/ecigi-keszletek/mechanikus-modok/mechanikus-mod-piros-eredeti-aligatorbor.html

Van belőle rózsaszín és lila leopárdmintás és szerintem egyértelmű, hogy ez a modot inkább a hölgyeknek szánták. Alsókapcsolós, tehát az alján kell megnyomni, hogy áramot adjon. Ezen kívül, amíg a másiknál a működtető gomb egybe van építve az akkufedéllel, ennél egy csavarhúzóval kell pár mozdulatot tenni, hogy összecsavarjuk a gombot az érintkezővel. Az összeszerelésnél és cellacserénél ügyelni kell arra, hogy a cella alatt lévő szigetelőgyűrű ne essen ki, mert anélkül folyamatosan érintkezik, tehát mindig áramot ad. Ahogy a másik, ez is teleszkópos és ugyanazokkal a cellaméretekkel használható és ugyanazt tapasztaltam a patronok meghajtásánál is, tehát a kapcsolóban és a külsőben különbözik a másiktól.
Egyrészt az egyszerűen szerelhető szerkezet (pedig rólam egyáltalán nem mondható el, hogy bármit szeretek szerelni) és az alsókapcsoló miatt nekem ez jobban tetszik a színes bőrborítást kivéve, mivel egyik színnek sem én vagyok a célcsoportja. Az aligátor bőrborítás miatt kicsit drágábbak a színesek.


A mechák tényleg jók, de hozzá kell tennem, hogy ezeket teljesen kezdőnek nem ajánlanám addig, amíg nincs tisztában a különböző cellák tulajdonságaival és a kazánokkal, patronokkal. Ezen kívül igazából egy jó RBA/RDA kazánnal mutatják meg, hogy mit tudnak és integráltakkal annyi többletet nem nyújtanak, mint egy jobb VV/VW. Ellenben, ha 1,5 ohm alatti kazánt kell meghajtani, akkor nagyon jól jön a (majdnem) közvetlen összeköttetés a cellával.

Szerző: Serrin  2014.03.23. 23:34 Szólj hozzá!

Címkék: teszt mod linkajánló ajánlott mód mecha hardverteszt vaporo mechanikus mód mechanikus mod

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr765876064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása