Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Kimaradt, hogy a fordítás Jékey András és Tricker közös munkája. Ezért elnézést kérek.

Tricker fórumtársnak újabb, fantasztikusan gyors és pontos fordítását ezúton is köszönöm  
Az IG-ED, a német e-cigaretta egyesület levele az összes európai parlamenti képviselő részére, tekintettel a következő háromoldalú találkozóra, a TPD2 megbeszélésre.
Az angol szöveg fordítása
http://ig-ed.org/2013/12/mail-to-all-meps-in-view-of-the-next-trialoguetpd2-meeting/


2013 december 1. IG - ED Redaktion ( VST )

Épp időben, még a lehetséges következő december 3-ai, háromoldalú találkozó előtt küldött egy
levelet az IG-ED az Európai Parlamentnek.
 
Hölgyeim és Uraim!

Az IG- ED e.V. az első fogyasztói szervezete a német e- vapereknek ( így nevezik az e-cigaretta felhasználók magukat ). Gyártóktól és kereskedőktől függetlenül dolgozunk, célunk az, hogy tájékoztassunk az e-cigarettával kapcsolatban , valamint javítsuk a terjesztett félreértéseket és hibásinformációkat . Szeretnénk rámutatni, hogy nem vezetnek minket kereskedelmi érdekek - a tevékenységünket kizárólag tagdíjakból, adományokból és sok tagunk személyes hozzájárulásával folytatjuk.

Talán emlékeznek a témával kapcsolatos előző leveleinkre és jelenlétünkre a 2013 május hetedikei Európai parlament munkacsoporton.

Minden bizonnyal tisztában vannak azzal, hogy létezik egy nem hivatalos ( kiszivárogtatott ) bizottsági dokumentum, ami nyilvánvalóan a tárgyalások alapjául fog szolgálni a következő  háromoldalú megbeszélésen.

Lényegében ebben a tanulmányban az alábbi szabályozásokat javasolják:

·    minden újratölthető folyadék tiltása
·    felújítható porlasztók (atomizerek) tiltása
·    szinte minden íz tiltása
·    nikotintartalom maximum értéke 20 mg / ml
·    nikotintartalom csomagolási egységenként max. 10 mg
·    a határokon átnyúló kereskedelem tiltása
·    állandó nikotin kibocsátás
·    pozitív hangvételű referenciák tiltása a médiában és az interneten

Mindezen célok alapvetően ellentmondanak a módosítás tervezetnek , amelyet az Európai Parlament jóváhagyott. Mi, a fogyasztók fel vagyunk háborodva, hogy a Tanács és a Bizottság, teljesen figyelmen kívül hagyja a demokratikus folyamatot saját céljuk érdekében. Feltűnő, hogy az Európai Bizottság tervezete pont akkor érkezik, amikor a dohányipar bejelenti átfogó belépését az e- cigaretta üzletágba és csodálatos módon, véletlenül képesek kielégíteni a legtöbb fent említett feltételt. Erre a kezdő kis-és közepes méretű európai vállalkozások nem lesznek képesek !
Ez azt jelenti, hogy gyógyszeripar észrevehető irritáló kényszere ellenére, tudják mikor léphetnek be sértetlenül a piacra.

A megbeszélés során gyakran hallottuk a nézőpontot, miszerint a fiatalokat meg kell óvni az e-cigarettáktól. A dohányipar ugyanakkor leginkább a hagyományos cigarettákhoz hasonló modellekkel fog piacra lépni, amelyek olcsóságuknál és hasonlóságuknál fogva vonzóbbak lesznek mint a jelenleg elterjedt nagyobb vapelésre használt eszközök. Arra nem is bocsátkozunk, hogy megbecsüljük mekkora szeméthalmokat fognak okozni az eldobható termékek!

 A német elektronikus cigaretta kereskedők szervezete a VdeH , szerinte a cigarettához hasonló termékek jelenlegi piaci részesedése mindössze 7%. Amennyiben a Bizottságnak azonban sikerül a saját elképzelt tervét véghezvinni , az minden ajtót ki fog nyitni a profitéhes vállalatoknak. Mi, fogyasztók nagyon kritikusak vagyunk ezzel szemben, nem utolsósorban azért, mert köztünk sokakat negatívan érintettek a dohányipari cégek üzleti praktikái.

 Eltekintve a megemelt lehetséges nikotinszinttől , a bizottsági javaslat lényegében ugyanaz, mint a TPD2 eljárás kezdetén volt. Ez teljesen elfogadhatatlan számunkra, a fogyasztók számára.

A legtöbb vaper azért tudott átváltani, mert nagy választék áll rendelkezésre készülékből, ízekből és szabadon megválasztható nikotintartalomból. Ugyanakkor megerősített tény, hogy a készülékekből fogyasztott nikotin jóval kevésbé ártalmas, mint a cigarettáé.

Egy gyógyszerként nem nyilvántartott nem dohányterméket jobban kellene szabályozni a dohányszabályozással, mint a dohányt magát?

Kérjük, ne nevessenek, de csak egy pillanatra képzeljük el a következőt : a dohányzók és a dohányipar számára tilos lesz a szivarok, szivarkák, pipák, tubákok, nikotinos rágó, és a töltéshez használt sodródohány vétele, gyártása, csak egyetlen fajta egységes cigaretta lenne engedélyezve.

Az „ínyencek” és lobbizók hada ostromolná Brüsszelt, ezt a a kávé és bor kedvelői követnék, tartva tőle, hogy mikor lesz az ő „fél-luxus” termékük a következő.

Ezen túlmenően a Bizottság a csak belföldre engedélyezett forgalmazással visszaröpítené Európát az Európai Gazdasági Közösség (EEC) előtti időkbe!

Ami azt illeti, ha a Bizottság sikeresen lesz törekvésében számos szervezet, valamint magánszemély fog keresetet benyújtani az Európai Bíróságra, és fogyasztói szervezetként mi is csatlakozni fogunk.
Eközben a pozitív információk tiltásával a nemzetközileg szinten dolgozó vapereket szájkosárba akarják kényszeríteni. Ez politikai közöny a digitális korszakban, amit nehéz lenne felülmúlni.

Kérjük önöket, az Európai Parlament tagjait:

Tiszteljék a fogyasztóknak, az önök szavazóinak, az önök által képviselt embereknek a kéréseit!
Ha egy liberálisabb módozatra szavaznának lehetősége lenne dohányosok millióinak abbahagynia a dohányzást. Viszont ez nem lehetséges a dohányipar eldobható elektromos termékeivel, ami szándékosan úgy lenne megalkotva, hogy sokan visszatérjenek a dohányzáshoz.
Tartsák fenn a párbeszédet a fogyasztókkal és segítsenek egy külön e-cigaretta direktíva megalkotásában.

Vegyék hasznát tapasztalatunknak annak érdekében, hogy Európában szabad utat kapjon egy olyan termék ami rövid időn belül visszaszoríthatja a dohányzást!

Szeretnénk jelezni, hogy ezt a levelet a köz számára is elérhetővé tettük.
 
Bármilyen kérdéssel kapcsolatban örömmel állunk rendelkezésre.

Tisztelettel
Interessengemeinschaft E- Dampfen

Szerző: Serrin  2013.12.04. 23:30 Szólj hozzá!

Címkék: hírek eu hír törvény szabályozás linkajánló [updated]

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr795676384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása