Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

https://www.facebook.com/judit.vaskor/posts/634913349894766

Ez eredetileg Vaskor Judit Facebook postja:

Újabb hazugság!
„E-cigi: nem lesz változás” (http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1100532-a-cigiragot-is-betilthatjak). A cikkben Demjén Tibor, a Dohányzás Fókuszpont vezetője, mint „szakértő” vezette félre az olvasókat, a téves információkat és csúsztatásokat Suhajda Zoltán jegyezte le.

A valóság:
NEM kell gyógyszerként engedélyeztetni a nikotintartalmú terméket (így az e-cigaretta utántöltő folyadékát sem), csak akkor, ha betegségek kezelésére vagy megelőzésére szolgáló tulajdonságokkal rendelkezőként hirdetik.
Az e-cigaretták utántöltő folyadéka 30 mg/ml nikotintartalom alatt - a 17. cikkben leírt bejelentési eljárás után - szabadon forgalmazható.
Mindez nagy változást hoz Magyarországon, mert egy eszement rendelkezés miatt eddig egyáltalán nem lehetett nikotinos utántöltőt kapni az e-cigarettához.
„Az e-cigi egészségi hatása”-ival kapcsolatban egy dolog biztos: nem tartalmazza azokat a rákkeltő, betegséget és halált okozó mérgeket, amiket a cigaretta. Ezen kívül sokkal hatásosabbnak bizonyul a leszokásban, mint az egyéb (rágó, tapasz stb.) eljárások.
És végül NEM egy felmérés, hanem a tagállamokban öt éven át folytatott tudományos vizsgálatok alapján a Bizottsághoz benyújtott bizonyítékok értékelése után dönthető el, hogy „szükség van-e ezen irányelv  módosítására, vagy további jogszabályokra.”
(http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-%2F%2FEP%2F%2FTEXT%2BTA%2BP7-TA-2013-0398%2B0%2BDOC%2BXML%2BV0%2F%2FHU&language=HU)
Dohánytermékek és kapcsolódó termékek gyártása, kiszerelése és értékesítése ***I 18. cikk)
Amúgy meg: „nikotinos e-cigi”, ilyen nincs, van viszont az e-cigarettának nikotinos utántöltő folyadéka;
fentiek miatt az e-cigaretták nem „tartalmaznak” 30 mg/ml-nél több nikotint, a patronjukba tölthető folyadék pedig általában 0-24 mg/ml töménységű.
https://www.change.org/petitions/orbán-viktor-miniszterelnök-emeljék-ki-a-nikotinos-e-cigarettákat-a-gyógyszertörvény-hatálya-alól

Annyival kiegészíteném, hogy még sok idő kell ahhoz, hogy az EU direktíva érvénybe lépjen.

Szerző: Serrin  2013.10.22. 23:35 Szólj hozzá!

Címkék: hírek eu hír törvény szabályozás linkajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr235593207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása