Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Balról jobbra: Helix v3 fém szipkával, BCC Mini S, Vivi Nova V2, BCC Mega

Amikor kb. másfél éve elkezdtem ecigit használni, akkor még a kerámiás és vatelines patronok voltak az elterjedtek. Mostanra annyira megváltozott a helyzet, hogy az üvegszálas, alkatrészenként felújítható, cserélhető integrált patronok teljesen átvették ezek helyét. Ebben a cikkben az általam ismert négy patront hasonlítom össze, melyekről van külön teszt is, de érdemes egymáshoz képest is vizsgálni őket.

Közös bennük, hogy akár egy stabilizált (3,3-3,4 volt) eGo akkumulátoron is jól működnek LR (általában 1,8-2 ohmos) fejjel. Mindegyik könnyen tisztítható és a kazán is cserélhető, ezen kívül a kazánokat fel tudja újítani, aki ismeri a módját. Árban is hasonlóak (1500-3000 Ft), de a méretükben van különbség. Ez amiatt fontos, mert egy eGo és egy mód átmérője eltér, így a kisebbek az egyik készüléken mutatnak jobban, míg a nagyobbak inkább egy módon.


Helix V3
http://ecigiblog.blog.hu/tags/helix_v3

Sokunk megbízható igáslova és a kezdők is ezt veszik általában. Ma már nincs egyedül az eGo patronok között, de hosszú ideig nem is volt igazi vetélytársa a kategóriájában, ami a kisebb méretet és a 1,5-2 ml-es tárolókapacitást jelenti.
Ízvisszaadása közepes, de jónak számít és a gőzt is rendesen ad. Mérete miatt eGo akkura való inkább. Hátránya, hogy a palástban a ragasztó idővel enged és a műanyag kicsúszik, ferdén áll. Emiatt lehetséges folyás, illetve a szánkba is juthat  lötyi. Ellenben annak cseréjével, ami nem drága tétel, vagy megragasztásával jó lesz újra.
Egyes mód készülékeknél figyelni kell arra, hogy eGo csatlakozós, nem 510, tehát oda kell egy 510-eGo átalakító is. Ugyanúgy, módoknál probléma lehet, hogy a szétcsúszó palást patron leszedésénél leszedésnél szétjöhet, ha van egy kiemelkedő karima a belső eGo csatlakotó körül.
A nagyobb patronok mellett használok egy ilyet is, mert több ízt is szoktam szívni és teszi a dolgát továbbra is.


BCC Mini S
http://ecigiblog.blog.hu/2013/09/08/bcc_mini_clearomizer_hardverteszt

2013-as fejlesztés és a Helix patronnal ellentétben ez alsó fűtőszálas, nem felső. 510-es csatlakozójú, de a legtöbb tulajdonáságával egyezik a Helixxel (néha folyik, hasonlóan erős ízek, nagy gőz) , csak kicsit "sűrűbb" a gőze, ahogy tapasztaltam. Míg a Helixnek saját szipkája van (átalakítóval használható azon is 510-es), ebbe bármilyen szabványos drip tip használható.
Ha valakinek nem szimpatikus a Helix V3, illetve átalakító nélkül 510-es drip tipet akar használni benne és ragaszkodik az eGo mérethez, akkor bátran merem ajánlani.


Vivi Nova V2
http://ecigiblog.blog.hu/2013/09/27/vivi_nova_v2_hardverteszt

Több különböző változata is van már, nekem a V2-es van a készletemben. Alkatrész vásárlásnál figyelni kell arra, hogy az adott altípushoz megfelelő kazánt, palástot, stb. vegyük, mert általában nem kompatibilis visszafele az újabb. Pl.: a Vivi Pro V2 és V4 már külsőre is eltérő. Van egy kisebb változata is, a Mini Nova és az ebbe való fej kompatibilis a sima V2-vel.
Ez is bármilyen driptipet fogad, nem kell hozzá külön fajta. Felső fűtőszálas, akár csak a Helix. Tárolókapacitása ennek 3,5 ml és 510-es csatlakozójú, de az átmérője miatt mód készülékre való inkább. eGo-n egy arra való menettakaró szükséges, hogy jól nézzen ki. Igazából ez is az igásló kategória, ha jó minőségűt szerzünk be. Ajánlott a Vision márkájú, mert a klónok sokszor tényleg nem használhatóak, pl.: könnyen megfolynak és a bele való kazán kompatibilitása sem biztos.


BCC Mega
http://ecigiblog.blog.hu/2013/08/25/bcc_mega_clearomizer_hardverteszt

Ez is 2013-as és mód méretű. Kicsit olyan, mintha a Vivi Novát és a BCC Mini S-t összegyúrnánk, mert 510-es csatlakozójú, alsó fűtőszálas, 3,5 milliliteres és szabványos drip tipekkel használható. Szerintem szebb, mint a Vivi, de ez már tényleg szubjektív szempont. Fontos, hogy ne használjunk eGo-n oda való palástot, mert ezzel rontjuk a levegőzősét, ellenben ezen a tulajdonságát nagyon tudja javítani egy 510-eGo átalakító.
A négy patron közül ennek van a legjobb ízvisszaadása, de a többihez képest a levegőzése nem annyira jó. A Vivi Nova gőze nagyobb, de ha tényleg az íz a fontos, akkor inkább ezt ajánlom.


Röviden:
Ha az íz a legfontosabb és módra kell, akkor BCC Mega.
Ha a gőz mennyisége és ismét mód készülékre, akkor Vivi Nova.
eGo-ra Helix V3, vagy BCC Mini S, kb. ugyanazt nyújtja mindkettő. A nagyobbak is működnek eGo-val, csak azok kevésbé mutatnak jól az akkun.


Update 1:
Evod
http://ecigiblog.blog.hu/2013/10/03/ego_autosszett_kanger_mt3_patron_es_ego_vv_pt_900_mah_hardverteszt
Szerintem az egyik legjobb eGo kategóriájú integrált patron.

BCC Mini
http://ecigiblog.blog.hu/2013/10/18/bcc_mini_clearomizer_hardverteszt_236
Olyan mód készülékekhez ajánlom, amiknek az eGo csatlakozó körül magas a karima, így a Helix V3, Evod, stb. 510-eGo konvekterrel használható. Ez a probléma a BCC Mininél nem jelentkezik.


Update 2:
Mini Protank
http://ecigiblog.blog.hu/2013/10/22/mini_protank_hardverteszt
Rozsdamentes acél és üveg patron. Kicsit drágább, de nagyon jó patron.

CE5-R
http://ecigiblog.blog.hu/2013/10/18/ce5-r_clearmizer_mozgathato_drip_tip_hardverteszt
Helix V3 mozhatható drip tippel.














Szerző: Serrin  2013.09.29. 19:27 8 komment

Címkék: teszt helix nova vivi kezdőknek bcc hardverteszt [updated] helix v3 halmizer bcc mega bcc mini vivi nova vivi nova V2 Evod bcc mini s

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr445539711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oxyzig 2013.09.30. 00:22:24

Nagyon köszönöm a cikket! Igazán hasznos!
Norbert
www.oxyzig.de

Thor81 2013.09.30. 18:42:00

Nagyon szuper cikk. Belépő patronok. :)

izetta 2013.09.30. 18:50:55

A Helix V3-hoz hasonló formájú, de BBC kialakítású, cserélhető kazános GS-H2-ről is érdemes megemlékezni. Kellemes forma, alacsony ár (1000,-Ft körüli) és a VO MINI-vel legalább egyező gőz, íz és TH.
EGO menetes, így a Helix-nél sokkal jobban kapaszkodik az akkura.

Serrin 2013.10.01. 09:34:03

@izetta: Csak arról tudok írni, ami megfordult nálam. Ha lesz ilyenem, vagy kapok tesztelésre, akkor nyilván írok róla.
A következő teszt a Kanger MT3-ról szól majd.

izetta 2013.10.01. 11:36:39

Bocsánat, hozzászólásommal csak az igen hasznos blogodat érdeklődéssel olvasók ismeretét szerettem volna tovább bővíteni a GS-H2-vel szerzett - itt megosztott - pozitív tapasztalataimmal.

Serrin 2013.10.01. 11:45:24

@izetta: Semmi gond, minden véleményt és tapasztalatot szivesen látok. :)

Sajnos anyagi okból nem minden patronhoz jutok hozzá. Boltoktól is kapok tesztelésre, de pl.: a fentiek mind a sajátjaim.

Meg ugye végtelen számút nem tudok használni, pl.: vatelinesből kb. 15 van a tartalékban, abból olyan fajta is, amit még ki sem tudtam próbálni, pedig tesztet is írhatnák róla.

Serrin 2013.10.01. 12:34:04

Hozzátenném, hogy ha valaki szeretne tesztet írni és mellékel mellé fotót (sajátot, vagy ha kapott engedélyt az újrafelhasználásra, akkor azt), akkor szivesen kirakom azt is.

Amennyiben már írtam róla tesztet, az sem gond, mert több szem többet lát alapon tartalmazhat egyéb információt és tapasztalatot.
süti beállítások módosítása