Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

A Vivi Nova nem újfajta patron, de nagyon elterjedt. Mostanra több különböző változata is kapható, nekem a V2-es van a készletemben. Alkatrész vásárlásnál figyelni kell arra, hogy az adott altípushoz megfelelő kazánt, palástot, stb. vegyük, mert általában nem kompatibilis visszafele az újabb. Pl.: a Vivi Pro V2 és V4 már külsőre is eltérő. Van egy kisebb változata, a Mini Nova és az ebbe való fej kompatibilis a sima V2-vel. Érdemes a Vision márkájút megvenni, mert a klónok sokszor tényleg nem használhatóak, pl.: könnyen megfolynak és a bele való kazán kompatibilitása sem biztos.

A V2 egy nagyon ízléses kis dobozban érkezik, amiben a maga a patron, kazánfej és egy fekete 510-es driptip található. A patronba a legtöbb szokásos driptip beleillik, de érdemes a kicsit vastagabbak próbálkozni, mert különben laza lesz. Elvileg az összes 510-es driptip egyforma méretű, de minimális eltérésekkel találkoztam. A fotókon látható fém is kicsit vastagabb.

A gyári kazán 2,4 ohmos, de ezt én rögtön kicseréltem egy külön rendelt LR (1,8 ohm) fejre, mert szabályozott akkumulátorokkal akarom használni. Négy üvegszál szívja fel a kazánba a folyadékot, ettől egy pókra hasonlít maga a fej, mert ugye az üvegszál mindkét oldalon kilóg ki a folyadéktartályba.
Még a stabilizást Joye 510-en is működik, de nyilvánvalóan azon kevesebb ideig. iGo és eGo akkumulátorokkal gond nélkül használható alacsony ellenállású kazánnal. Ez is felső fűtőszálas, de sokkal jobb konstrukció, mint a Helix. Valószínűleg az első változat fejlesztésénél még abból indultak ki.

A palástot is kicseréltem egy sötétszürkére, ahogy a fotókon látható. A gyári teljesen átlátszó. Mint a Helixnél, ehhez is van mindenféle színű plexi, sőt még teljes fém palást is két betekintő ablakkal azoknak, akik a fém testű patronokat kedvelik. Azt mindenképpen pozitívumként kell leírnom, hogy a palástra alul és felül is a fém alkatrészekat ré kell csavarni, így a Helixből ismert "enged a ragasztó" problémával nem fogunk találkozni ennél a patronnál.

Tárolókapacitása 3,5 ml és 510-es csatlakozójú. Van olyan palást, amin  3,5 milliliterig van skála, de nem célszerű 2,8 ml fölé tölteni. Nekem ettől szerencsére nem folyt meg, ahogy a Helixek szoktak az 1,6 ml fölötti túltöltésől. Ettől függetlenül azért hajlamos néha folyni, de ennek nem jöttem rá az okára. Egyszer a fél patron szivárgott ki az alján, amire semmilyen logikus magyarázatot nem találtam, mert azóta megint gond nélkül működik. Azt azért hozzá kell tennem, hogy olyan patron nem létezik, ami sohasem folyna meg.

A patron az átmérője miatt mód készülékre való inkább. eGo-n egy arra való menettakaró szükséges, hogy jól nézzen ki. Tisztítása, kazáncseréje pont ugyanannyira egyszerű, mint a Helix V3 esetén, így kezdők is gond nélkül tudják használni. Bátran ajánlom kezdőknek és haladóknak is, mert ha nem klónt veszünk, akkor egy valóban jól használható és felújítható patronunk lesz.

Szerző: Serrin  2013.09.27. 23:45 Szólj hozzá!

Címkék: teszt ajánlott nova vivi kezdőknek hardverteszt propylene glycol vivi nova v2 vivi nova mini nova vivi pro v2 vivi pro v4

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr305537061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása