Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

A BAT bejelentette saját elektromos cigarettáját Vype néven. A British American Tobacco többek között a Pall Mall gyártója, illetve a Pécsen gyáruk is van.

A termék oldala: http://uk.govype.com/explore

Összefoglalom, hogy miről is van szó:
- Jelenleg csak eldobható változat létezik, vagyis ha lemerült, vagy kifogyott a patron, akkor teljesen új készüléket kell venni.
- Puha, analóg cigarettához hasonló patront használnak.
- Az ecigi mérete is a king size-nak felel meg, tehát analóg méretű teljesen. Ez túlságosan is befolyásolja a tárolt folyadék mennyiségét és az eldobható akkumulátor élettartamát.
- 3 íz van, egy erősebb, egy gyengébb és egy mentolos. A nem mentolosok csak gyógyszer minőségű nikotint, glicerint és desztillált vizet tartalmaznak, míg a mentolos etilalkoholt és mentolt is az eddigieken túl. Csak nekem hiányzik az aroma az első kettőből? Másik kérdés, hogy minek a mentolosba etilalkohol?
- Én személy szerint a nikotintartalmat (Red: 18.6mg (4.5% v/v), Blue 12.5mg (3% v/v), Green/mentolos: 12.6mg (3% v/v)) is kicsit sokallom, illetve lehetne alacsonyabb nikotin tartalmú is. Ilyen mennyiségnél aroma nélkül tényleg csak nikotin íze lesz, ami valószínűleg még a mentolosnál is túlságosan erős.
- Jelenleg nem lehet csiricsáré műanyag doboz nélkül venni, tehát azt minden esetben ki kell fizetni. Látványra a dobozban valószínű két "szál" is elférne, így teljesen felesleges csak eggyel árulni.
- Ha csak egy "szálat" veszünk, akkor az ára £6.99, ami kb. 2400 Ft, 340 Forintos árfolyammal számolva. Ez sok eldobható árához hasonló, de azok mindig is drágának számítottak. 7000 Ft körül már használható készletek kaphatóak és 3 eldobható árából ki is jöttünk. Folyadékkal együtt is csak négy darab eldobható árával kell számolni. Nem hinném, hogy UK-ban egy normális készlet ára sokkal magasabb lenne és azért senki sem a pénztárcája ellensége, hiába többszörös a fizetése a mienknek. (Vannak nagyobb csomagok, de hosszú távon az sem olcsóbb.)

Valószínű a célzott vevőkör a még analóg használó, eGo mérettől megijedő dohányos. Ellenben számomra a dolog túl sok sebből vérzik, főleg a teljesítmény (kis akku, kevés folyadék) és a magas ár összefüggésében. Az erős nikotinos ízt, illetve az aroma hiányát is nagy hibának tartom. Általában a kezdők még a mű dohányos ízeket sem szeretik és ha azt is elhagyjuk, akkor végképp nem fog nekik ízleni, a mentolos meg nem mindenkinek a kedvence.

Amiben előnye lesz a Vypenak, hogy az ottani boltokban, trafikokban is kapható lesz a dohányáruk mellett és így olyanokhoz is eljuthat, akik amúgy nem tudják, hogy honnan is rendeljenek, meg milyen készletet. Sajnos pont ezek a vásárlók, akik a fent leírt okok miatt csalódni fognak az ecigiben (mint az E-Health esetén is) és utána hiába olcsóbb egy jó készlet, már biztosan nem fogják megvenni.

Szerintem összességében egy ilyen termék többet árt a piacnak, mint használ és a BAT-nak is idővel más márkanév alatt kell egy új terméket bejelentenie, mert az emberek csalódni fognak a márkában.


Update: Találtam egy angol Youtube reviewt róla. Tényleg csak nikotin íze van. A végén szét is szedi a reviewer és apró, 80 mAh-s akkumulátor meg egy horizontal cartomizer van belül. Ez valóban egy E-Health aroma nélkül.

Szerző: Serrin  2013.07.31. 18:50 1 komment

Címkék: hírek hír eldobható elektromos cigaretta bat ecigi [updated] disposable eldobható elektromos cigaretták eldobható elektromos cigaretta british american tobacco vype

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr525435994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ajtony 2013.08.04. 16:43:58

És már a dohánylobbi kezében is van az e-cigi
süti beállítások módosítása