Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

A teszt előtt ajánlom a pár oldalas, mod akkukról szóló PDF-et is elolvasni.

A gripper egy mechanikus marokmód. Marokmód, mert az akkumulátor cella cserélhető benne és pont elfér a tenyérben, akár a benne lévő patronnal együtt és mechanikus, mert nem tartalmaz elektronikát. Vagyis nagyon kicsi a meghibásodás esélye, de cserébe le kell mondani a VV, VW és egyéb extra képességekről. Zsebzárat sem tartalmaz, de ez nem gond, mert a gombot pont annyival nehezebben kell megnyomni, hogy véletlenül nem lehet, de még azért kényelmes is. Ezen kívül a gomb nem az oldalán, hanem felül van, így nem is nagyon tud benyomódni.
eGo akkumulátrokhoz hasonló fekete műanyagborítása van, ami nagyon kellemes fogást biztosít neki.

Nekem Efest IMR 18350 800 mAh-s celláim vannak hozzá. Naponta kb. 1500 mAh-nyi energiát használok el az eGokkal együtt számolva, így kb. egy 1000-es eGo-t és egy Efest cellát kell töltenem minden nap. Hétvégén többet, de hétköznap kevesebb is lehet. Ez számomra megfelel, mert a Xtar MP1S Li-ion töltő működik USB portról, mint az eGo/510 töltők. Szabad USB port meg otthon és a munkahelyemen is mindig van a közelemben.
Fontos, hogy a készülék cellavédelmet sem tartalmaz, tehát vagy védett, vagy a legegyszerűbb módon IMR cellát kell belerakni. Működik védelem nélkülivel is (ahogy a legtöbb mechanikus mod), de ajánlott inkább a védett cella.

A mod maga egy süllyesztett 510-es csatlakozóval rendelkezik, vagyis eredetileg hosszú vatelines patronokhoz találták ki, de a megfelelő 510-510 hosszabbítóval és 510-eGo átalakítóval mindenféle patron és kazán rátehető. Helix V3 esetén nem is kell az eGo átalakító, mert anélkül is működik az 510 hosszabbítóval.
Lehet, hogy a celláktól függ, de nálam a V3-ak csak a teljesen feltöltött cellákkal adnak megfelelő gőzt, utána gyenge lesz, egyedül a torokhatást lehet érezni. Vatelinesnél végig jó, akár rövid, vagy hosszú a patron és LR, NR esetén is.
Kaptam a módhoz Magnum .44 LR 1.8 Ohm patronokat és ezek a hosszuk miatt (44 mm) átalakító nélkül is használhatóak, csak egy drip tipet kell a patronra rárakni. Ilyenkor olyan kicsi a készülék (kb. 50 mm), hogy más nem is láthatja, hogy mit szívunk a kezünkből.
A Magnum patron nagyon jó TH-t ad és nagy gőzt is, ráadásul analógos jellegű dohányos folyadékkal. 12 mg-s nikotinos folyadékkal annyira erős a TH-ja, hogy megköhögtet.
Hosszabbítóval szerintem kényelmesebb használni a készüléket, ilyenkor arra érdemes ügyelni, hogy a fém borítású patronok hajlamosak felmelegedni és a Magnum ráadásul LR, tehát még jobban melegszik. Ezen egy driptippel lehet segíteni hosszabbítónál is.

Tisztítani a belső 510-es csatlakozót legegyszerűbben egy fültisztító pálcikával lehet. A kialakításból eredően a cellához nem juthat el a folyadék, de attól függetlenül időnként a csatlakozóból ki kell törölni. 510 hosszabbító esetén ez sem feltétlenül gond, mert akkor elvileg csak a hosszabbítóból kell a kifolyt lötyit kitisztítani.

Ára kb. 5000-8000 Ft újonnan, de nem túl gyakori manapság. Ehhez még 2 cella mindenképpen kell és egy töltő. Ezen kívül a 510 hosszabbító megvétele is ajánlott, ha nem csak hosszú vatelineseket használunk, illetve 510-eGo átalakító is, ha ilyen csatlakozójú patront/kazánt akarunk használni.
Használtan már jóval olcsóbban hozzájuthatunk és sokszor a kiegészítőket is adják hozzá. Ha valami hiányzik mégis, még akkor is bőven 10000 Ft alatt ki lehet hozni patronok nélkül. Merem ajánlani a használt mód megvásárlást is, mert ez nem az a készülék, ami hamar tönkre fog menni, hiszen talán a legegyszerűbb, ami kapható. Ha valaki használtat szeretni venni, akkor érdemes az ECF Adok-Veszek! topikját figyelni.

Igazából ez egy faék egyszerűségű eszköz, amit kezdőknek is szívesen ajánlok. A cellát fél perc alatt, pár mozdulattal ki lehet cserélni és a töltés sem bonyolultabb, mint egy eGo esetén. Vatelinessel kiváló és valószínű nálam lehet gond a cellákkal a V3 patronnál, de ezt nem merem teljesen biztosra mondani. (Véleményt elfogadnék ennek kapcsán, akár privátban is.)

Ha viszont valaki VV tudásra vágyik az egyszerűség (megnyomom és működik) helyett, de fontos a marokméret, akkor választhatja a VV Gripper nevűt is, ami hasonló méretű. Nyilván drágább már és 18350-es cella helyett 18650-es kell bele.

Ajánlom mindenki figyelmébe a blackiex fórumárs videóját, ahol működés közben is meg lehet tekinteni a Grippert: https://www.youtube.com/watch?v=ByXM_BbJvcg

Szerző: Serrin  2013.05.28. 18:49 Szólj hozzá!

Címkék: teszt mod linkajánló ajánlott mód mechanikus hardverteszt 18650 18350 gripper vv gripper marokmód marokmod

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr985330240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása