Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Idézek és kérek mindenkit, hogy az idézett szöveggel együtt terjessze a linkeket is!


http://www.change.org/petitions/e-zigarette-in-gefahr

http://evaper.info/hirek-itthonrol-es-a-vilagbol-f31/eu-szabalyozas-tiltas-t316.html

Címzett:
Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke

A várható EU direktíva felulvizsgálatára

2012. 12. 19-én az Európai Tanács közzétette a Dohánytermékekre vonatkozó direktívál felülvizsgálati javaslatát. Ez az első alkalom amikor az elektromos cigarettát nikotintartalmú termékként jelölték meg. A tervezet szerint fogyasztási egységenként 2 mg/egység engedélyezett és összesen 4mg/ml. Minden egyéb terméket gyógyszerként kell engedélyeztetni.

Ez alapján (4mg/ml) a fogyasztási egységet leginkább 0,5ml-re tervezik.

Mit jelent ez nekünk, fogyasztóknak?

Pillanatnyilag az elérhető nikotin tartalmú liquidek legalább 6mg/ml töménységűek. A fogyasztásra szánt liquidek egészen 36mg/ml-ig skálázódnak. Egy átlagos fogyasztó kb. 4ml-t fogyaszt el naponta. Figyelembe véve a frissen elektromos cigarettára váltók igényeit akik általánosságban 18mg-os liquiddel kezdik, a napi fogyasztás 72mg nikotin naponta.

A szabadon hozzáférhető termékekkel - a direktíva szem elött tartásával - mindössze napi 16mg vihető be, ez a szükséges egyötöde. A fogyasztást tehát napi 18ml-re kell emelni, azaz 36 egységre.

De nem csak a liquid érintett. A beviteli eszközt is belevették. Példának okáért a népszerű eGo termékek minimum 0,8ml folyadékot tárolnak de akár 6ml-es tankok is elérhetőek. Viszont így minden esetben a beviteli eszköz több mint egy fogyasztási egységet tartalmazna - ez azon a feltételezésen alapul hogy a liquided "fogyasztási egység" kiszerelésben (0,5ml) forgalmazhatnák.

Tényszerűen vizsgálva ez a javaslat egyenértékű az e-cigarettta betiltásával, ahogy sejtettük. Abbahagyni a dohányzást de fenntartani a napi nikotinbeviteli rituálét nem lenne többé lehetséges. Csakis a többi, teljesen reménytelen lehetőség maradna ha el akarnánk hagyni a dohányzást és alternatívát keresnénk.

Miért kerülnek be a nikotin tartalmu termékek a dohányszabályozásba ha nincs bizonyiték a károsságra?

Miért csak azon nikotin tartalmú termékek vannak engedélyezve amelyek a leszokast segítő nikotin tartalmú gyógyszerek alatti mennyiséget tartalmaznak?

Miért határozzák meg egy bizonyos limit felett gyógyszerként az irányelvben?

Miért nem harmonizálják a különböző tagországokban érvényben lévő direktívákat a nikotin tartalmú termékekre?

Követeljuk a nikotin tartalmú termékek szabályozását is a dohánytermékekre vonatkozó direktívában. Ugyanakkor a gyógyászati szabályozás nem kielégítő. A nikotinbevitelt az égő dohány helyett a nikotintartalmu liquid gőzére cserélve nem jelent gyógyászati kezelést, mivel a nikotinnak nincs gyógyhatása a dohányzás-függőségre.

Követeljük a szabályozást a 2006 óta kialakult piac figyelembe vételével, illetve azon 7 millió európai ember figyelembe vételével akik találtak alternatívát maguknak a nikotinbevitelre.

Követeljük, hogy az egészségügyi-politika ismerje el, az elektromos cigaretta általi nikotinbevitel kevésbé károsabb mint a dohányzás útján történő, így enyhítve a nyomást az állami-egészségügyön és erősítsük az Európai polgárok egészségét.

Szerző: Serrin  2013.01.04. 23:39 1 komment

Címkék: hírek eu hír törvény szabályozás linkajánló petíció online petíció

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194998958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2013.01.08. 14:13:52

Itt elérhatő több nyelven is a petíció és pdf-ben letölthető:
ig-ed.org/projekte/petition/
süti beállítások módosítása