Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Korábban is volt már szó a saját folyadék készítéséről, de a mentolosnál egyszerűbb beszerezni az alapanyagokat, mint hinnénk. Most a nikotinmentes változatról lesz szó, de nikotinos esetén sem sokkal bonyolultabb, mert csak valamelyik webshopból kell rendelnünk megfelelő alaplét.

Ha tehát nikotin nélkül is megfelel a mentolos, akkor menjünk el egy gyógyszertárba és vegyük meg a következőket:
- PG, vagy VG magas minőségű alapfolyadék (gyógyszertártól függ, hogy melyikből kapunk, mert nekik is alapanyag)
- mentolkristály (10 grammot kértem és az is sok időre elég.)
- 10 milliliteres kis flaska, lehetőleg több darab
Kb. 700 Forintba kerül az egész és 50-100ml folyadékot is elő lehet állítani.

Ezen kívül legyen otthon csipesz és esetleg kis pipetta, mert azokkal egyszerűbben és pontosabban lehet dolgozni. Tiszta VG esetén deszt-/ioncserélt víz kellhet, hogy ne legyen annyira tömény a folyadék, de csak pár csepp. Tiszta VG-t egyébként csak akkor ajánlom, ha valakinek pg allergiája van, mert a baktériumok nagyon szeretik. Ellenkező esetben füstbajnok (70% VG és 30% PG), vagy egyensúlyt (50-50%) érdemes keverni, illetve tiszta pg is jó lesz.
Igazság szerint a mentolkristály csak PG-ben oldódik, a VG az oldatban csak a gőzmennyiségért felel.
Kis ismétlés: a PG adja vissza legjobban az ízt, míg a VG a nagyobb gőz mennyiséget. Érdemes keveréket alkalmazni a legtöbb esetben. Ha az íz a legfontosabb, akkor csak PG kell.

Az elkészítés: A 10 millis flaskába öntsünk át folyadékot (tiszta VG-be pár csepp desztvíz kellhet, de a tapasztalat ezt is hozza majd), aztán tegyünk bele egy kevés mentolkristályt a csipesszel. Nem kell sok, de erre mindenki hamar ráérez első alkalom után. Kb. 1-2 óra alatt feloldódik a PG-ben, majd utána próbáljuk ki dripkazánnal. Ha túl tömény lett az íz, akkor lehet higítani (nem vízzel, hanem PG-vel) és itt jön jól a tartalék flaska. Ellenkező esetben lehet még beletenni kristályt, hogy fokozzuk az ízt.

A mentolkristály még egy dologra jó: ha elrontottunk egy keverést, akkor azzal "használhatóvá" lehet tenni, mert képes elnyomni bármilyen ízt, ha elengendő mennyiséget teszünk a folyadékba.

A legegyszerűbb megoldás igazából az aroma készítése. Ehhez nagyon töményre is lehet csinálni az oldatot (kizárólag PG kell hozzá) és elég 1-2 csepp akár patronba/kazánba, vagy az ízesítendő alaplébe.

Szerző: Serrin  2012.12.02. 20:09 6 komment

Címkék: folyadék lötyi pg vg lötty propilén glikol menthol mentolos [updated] DIY e liquid eliquid propylene glycol vegetable glycerin házi keverés házi kevert

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr14943609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lacika94 2018.07.19. 04:58:10

Üdv.
Tegnap kevertem, 4 db menthol kristályt tettem 70/ 30 as alapba, reggelre sem oldódott fel. Lehet hogy telített oldat lett vagy még várnom kell vele?
Előre köszönöm a választ.

Serrin 2018.07.19. 17:41:49

@lacika94:

Üdv!

Igen, szerintem telített lett. Tiszta PG-ben kéne oldalni, mert a VG nem oldja fel. Valószínű ezért látsz maradék kristályt.
Az íze így is mentolos lesz, csak kevésbé, mintha aromát csináltál volna.

lacika94 2018.07.22. 10:17:38

@Serrin: köszönöm a választ, két nap alatt feloldódott mégis csak.
Legközelebb inkább az ajánlás szerint csinálom viszont.

Anthrax91 2019.02.24. 00:20:10

Az első tapasztalatok:
1 g mentol kristályt 10 ml PG-ben feloldva(mikróban 5 mp alatt feloldódik)egész tűrhető aroma szerűség lesz. 52 ml-t kikeverve belőle kb, mint a kék Airwaves.(15 ml PG,14 ml VG,13 ml 50-50 nikotinos alap, 10 ml "aroma".

Serrin 2019.02.24. 13:20:32

@Anthrax91: Köszönöm, ez nagyon pontos volt.
süti beállítások módosítása