Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Ha éppen használom nyilvános helyen a az ecigimet és olyan is van a közelben, aki ilyet nem használ, akkor gyakran szóba kerül, hogy mi is ez. Általában szóba kerül a "mérgező/robban/az újság is azt írta, hogy ..." téma, de ezt már rutinosan le tudom zárni. Kivételek persze vannak, de aki nem hallgat az érvekre, annál inkább kerülöm a témát. Az érvek és érzelmek csatájában mindig az érzelmek győznek és ezért nem éri meg vitába keveredni.

A következő mindig a leszokás, illetve a leszoktató eszköz kérdése. Sajnos, több webshop és az újságcikkek miatt az a vélemény terjedt el, hogy a készülékünk arra való, pedig ez tévedés. Ha valakinek valóban ez a célja, akkor az ecigi nélkül is sikerülhet, mert igazából az csak akarat kérdése. Az ecigi jó "mankó" lehet hozzá, de ennyi, mert akár rágóval is sikerülhet ebben az esetben. (A legegyszerűbb módszer a nikotin adag csökkentése folyamatosan.)

Az ecigi, vagyis a gőzölés, csak egy alternatív szokás a dohányzás helyett, egy másik függőség. Ennek több fokozata van, vagyis van olyan, aki vesz egy készletet és használja ott, ahol az analógot nem lehet, de az analógot továbbra is szívja. A másik véglet meg veszi a sokfajta akkut, patront, stb. és költséges hobbivá válik a számára. A legtöbben a kettő között használják, vagyis nem elég az alap készlet, de nem 30 000 Forintért fognak venni mod akkumulátort. Én is leginkább így állok hozzá, mert havi 10 000 Ft alatt tartom az ilyen irányú kiadásaimat. Mostanra már nem használok analógot mellette, de nem is hiányzik. Egy jó dohányos folyadék képes pótolni azt a megfelelő akkumulátorral és kazánnal/patronnal.

Tehát az ecigi nem leszoktatóeszköz. Lehetséges vele, de hiába próbálkozik vele valaki, ha igazából nem akarja letenni az analógot. Általában ebből (meg az ócska E-Health és klónjai vásárlásából) szokott következni a csalódás, pl.: nem válik be az analóg helyett (nem is tud, mert eleve másképp működik), nem lehet vele leszokni (nem is arra van), stb.

Most úgy fog tűnni, hogy a blog "célja" ellen írom le a következőt, pedig nem így van: ha leszoktatásra venne valaki ecigit, akkor ne tegye inkább. Ha le tud szokni, akkor e nélkül is sikerül. Ha más módszerrel nem ment, akkor ezzel sem fog. Ha meg már megvette és nem sikerült neki valódi akarat hiányában, akkor meg arra kérem, hogy ne terjessze "az ecigi szar" szöveget.
Ellenben, ha valaki át akar szokni rá, akkor egy remek eszközhöz jut, ha jól választja ki és sok örömet fog neki okozni a használata. Csak arra érdemes vigyáznia, hogy ne költsön rá túl sokat. :)


Szerző: Serrin  2012.10.28. 21:26 Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok leszokás e cigaretta e cigi ecigi ecigaretta leszoktatóeszköz

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr534875662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása