Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Kezdőknél gyakran előfordul, hogy mindenképpen analóg cigiméretre vágynak és minél olcsóbban. Ezenkívül doboz/karton cigi árakban számolnak, miközben ilyen átváltás nem létezik. Az analógnál az egy szál az valóban egy szál, de elektromosnál a felhasználói szokások határozzák meg, hogy mit érdemes venni. Egy pálcika akkumulátor (Joye 510, KR808, E-Health, greenakármi készletek) mindenképpes kevés, bármilyen is a minősége, tehát mindenképpen az alap mindenkinek az eGo legyen. Még a kocadohányosnak is, hiszen én is az voltam és az alap 510-es készlet nekem is kevés volt. Átszokás után az elektromost mindenki többet használja, mint az analógot, tehát érdemes ezt is figyelembe venni az akkuteljesítmény kiválasztásakor.

Amit elsőre mindenki megtalál még a trafikokban is, az a mai teszt tárgya, az E-Health elektromos cigaretta. A teszt kedvéért vettem egy készletet, pontosabban 2 (valószínű 90mAh-s) akkumulátort, 2 porlasztót, 2 usb töltőt (egy kábel nélkülit, meg egyet kábellel) és 20 patront. A lehető legolcsóbb lehetőséget kerestem, így az egész 1600 Forintomba került, de nem kaptam hozzá 220 voltos és szivargyújtós átalakítot. Ezek minőségében úgysem bíznék, a másodikat meg autó hiányában úgysem használnám. Az egyik általam kapott porlasztó észrehetően rövidebb, de azért működik. Az ár amúgy is lényegtelen, mert ugyanez több néven és árban fut, az egyik legdrágább a tv shopos Cleversmoke, ami majdnem 20000 Ft. Nekem szerencsém volt, mert mindent működő változatban kaptam meg, ami azért nem minden esetben igaz.

Felépítése egyszerű, ahogy az alkatrészlistából is sejthető. Az akkura rácsavarom a porlasztót és arra rárakom a feltöltött patront. A patronokat az első használat előtt ki kell lyukasztani, mert az amúgy igen gyenge felépítésű porlasztót nem a lyukasztásra találták ki. Arra vigyázni kell, hogy a patront lezáró celofánból kerülhet a porlasztóba is, amit utána ki kell belőle piszkálni.

A csatlakozó sem a szokásos, mert elvileg egy „ősi” elektromos cigaretta szabványra hasonlít (M401), de annak csak silány változata. Itt a porlasztó az anya, míg az akkumulátor az apa és ez pont ellentétes az 510-es csatlakozóval. Az E-Health leginkább a 808-as és a greenakármikre (Greensmoke, Greentech, stb.) hasonlít, de azokkal nem, vagy esetleg részben kompatibilis. Most következik pro és kontra véleményem a készülékről:

Mit nyújt egy E-Health:
- Analóg cigiméretet. Kb. 10 cm és a vastagság is nagyon hasonló.
- Valamennyire „analóg érzés” használat közben. Automata akkuja van és a patronja is kicsit puhább műanyag, mint amit megszoktam az elektromos cigarettáknál.
- A gyári folyadék nem volt rossz, 3 slukkig (utána már nem, de ez nem a folyadék hibája) a TH is frissen töltött akkuval és új patronnal még jónak számít.
- A hirdetők állításaival szemben a patron újratölthető, tehát ez legalább kipipálható.

Mit nem nyújt egy E-Health:
- Alacsony árat és tartósságot. 1000-2500 Ft körül elérhető, de gyorsan tönkremegy. Ismereteim szerint hetente lehet venni újat. Sokan úgy kapják újonnan, hogy eleve rossz, de nem csak az akkumulátor, hanem a töltő is. Garanciát meg nem véletlenül nem vállalnak rá.
- Alacsony árat a folyadék/patron kapcsán. A patronok látszólag olcsóak, de nagyon kicsik és a töltőfolyadék és a normális (510-es) patronok ára se magasabb valójában, csak első olvasatra. Az E-Health patronok újratölthetők, de a trafikokban ugye csak töltött patronok szoktak lenni és a legtöbben nem jutnak el a webshopokig.
- Jó akkukapacitást. Az első 2-3 slukk tényleg megfelel, ellenben utána rögrön tenném rá a töltőre, de elvileg még használható. Nálam egy patronyi időt nem bírnak ki és napi 3-4 töltés mindenképpen kéne, ha csak ezt használnám. Ez ugye folyamatos töltést jelent az egyik akkumulátoron.
- Rendes gőzt. Még egy Joye 510 180mAh akkumulátor egy 510 NR kazán és hozzá való vatelines patronnal is sokkal jobb. Hosszú távon az sokkal olcsóbb is ráadásul.
- Megfelelő méretű patront. Az 510 kazánok kicsi vatelines patronja, amit ráadásul utántölteni is csak pár másodperc (lekapom, pár csepp bele, visszarakom), is kb. kétszer akkora és ennél kissebbet nem láttam 510-es csatlakozójú megoldásoknál. Csalóka lehet, hogy a patronon belül a tartály csak kb. feleakkora, mint maga a a patron.

Kinek ajánlom:
- Eldobható változat helyett tudom csak ajánlani, ha valaki azt szándékozik venni. Azoknak se nagyobb kapacitása és általában nem is olcsók. Ellenben érdemes eldobható helyett is már Joye 510-ben gondolkozni, mert 3-4-5 eldobható árából (eldobható beszerzési árától függően) az is kijön már és jóval több ideig lehet használni, mint az eldobhatókat, és egy jövőbeli készlet alapja is lehet.

Kinek nem ajánlom:
- Kipróbálásra, hogy ez milyen is. A minősége, akkukapacitása, gőze, stb. miatt nem alkalmas arra és csak az ember kedvét veszi el a komolyabb készülékektől.
- Fő készüléknek: Joye 510-et, vagy esetleg 808-as készüléket vegyen valaki, ha analóg méretre vágyik, de érdemes minimum eGo-ban gondolkozni. (A kedves olvasó, aki nem tudja elképzelni az analóg után az eGo méretet, gondoljon bele, hogy mindenki innen indult és a legtöbben valamilyen gyári/házi mód készüléket használnak idővel. Én is Joye 510-zelkezdtem és mostanra csak eGo-t használok, lásd az első bejegyzéseknél.)
- Tartalék készülékként vásárlóknak. Az árát nem éri meg az akkukapacitás miatt. Inkább egy tartalék Joye 510/eGo akkumulátort érdemes venni a készlethez.

Név E-Health, Joycare, Cleversmoke és további neveken is forgalmazzák.
Ár Kb. 1000-2500, de jóval drábban is kapható.
Link, vagy beszerzési hely www.vatera.hu, teszvesz.hu, kínai piacok, stb.
Kategória nagyon nem ajánlott
Szerző: Serrin  2012.09.30. 18:43 2 komment

Címkék: teszt ehealth kitekintő eldobható e cigaretta e cigi ecigi hardverteszt ecigaretta eldobható elektromos cigaretták eldobható elektromos cigaretta e-health nagyon nem ajánlott Cleversmoke Joycare

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr144811796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

renitencs 2014.09.30. 20:23:24

Sajnálatos módon Joycare néven és vidámabb csomagolásban GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZként árulják a

WELLMED Kft

üzleteiben 7000 Ft körüli áron, sőt, karácsony, húsvét, Bálint ("valentin")-nap, nőnap, apák napja stb. előtt cégvezetőknek küldenek rendkívüli ajánlatot ilyen szövegekkel: "Ajándékozza meg dohányzó munkatársait az egészséggel" "most csak 9000 Ft, dupla készlet 12000 Ft" stb. Állítólag itthon az egyetlen bevizsgált, engedélyezett, megbízható típus, a többi mind ócska veszélyes mérgező stb. És "viszik rendesen, nincs rá panasz" az eladó szerint.

Serrin 2014.10.01. 09:45:15

Valószínű az ugyanaz, mint a tv shopos.
süti beállítások módosítása