Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Mostanában nem volt időm bejegyzést írni, de több link következik most. Ahogy sejteni lehetett, beindult az állami és dohánylobbi gépezet az elektromos cigaretta lejáratására. Ugye az elsőnek nem hoz adót, a másodiknak meg nem hoz bevételt, ráadásul még néhányan akár le is szoknak vele, ezzel további vásárlókat (és adóbevételt) veszítenek.

http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20120220-tudositas-az-orszaggyules-uleserol-2012-februar-20an.html?pIdx=1

Részlet belőle:

15.52 Az e-cigarettát szabályozná Pálffy István

Az úgynevezett e-cigaretta szabályozásáról kérdezett a KDNP-s Pálffy István, aki szerint a dohányzás szigorítása miatt négyszeresére nőtt a kereslet ezután a termék iránt. Ugyanakkor a piac és a használat teljesen szabályozatlan, ex-lex állapotban van az e-cigaretta. A képviselő szerint szükség lenne szabályozásra, mivel az e-nikotin is káros az egészségre, és függőséget okoz.

Igen, fogjuk szabályozni ezt a kérdést - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. Megfontoltan fognak lépni, mert sokaknak segíthet a leszokásban a terápiás nikotin, de attól még olyan mérgező anyagról van szó, amelyet csak orvosi felügyelettel lenne szabad használni. Az államtitkár azért is szükségesnek tartja a szabályozást, mert az ízesített patronok segíthetik a rászokást.

Pálffy arra is emlékeztetett, hogy nemrégien felrobbant egy e-cigaretta a használó szájában. Szerinte nem kell betiltani ezt az eszközt, de szabályozásra van szükség, amit a dohánytörvénnyel egy füst alatt meg lehetne oldani. Szócska szerint a forgalmazók kihasználták a joghézagot, és nem kezdeményezték a gyógyszerré vagy gyógyászati segédeszközzé nyilvánítását.
 


http://www.origo.hu/techbazis/20120223-mindent-az-ecigarettarol.html
A cikk javuló tendenciát mutat, de vannak benne hatalmas hibák. Pl.: az igen drága (30e Ft) készlet egy e-health variáns és jóval olcsóbban gond nélkül használható ecigaretták is vannak. Amit a patronokról írnak, az meg nem igaz, max. az e-health-re, mert egyszerűen folyadékkel után lehet tölteni és ha az üres patront cserélni kell, akkor az meg pár százas tétel. Ami azért pozitívum, hogy nem a "az ecigi mindenképpen rossz, értem?" hozzáállással írták.
Több cikket is láttam ennél természetesen, de a legtöbb színvolana olyan alacsony, hogy említeni sem érdemes ezeket. Az újságírók semminek sem néznek utána, de szerintük felrobbant egy ecigi akkuja (erről írtam, ez ilyen formában nem igaz), az ecigi drága, meg nem pótolja az analóg dohányzás élményét. Ez mind nem igaz. 5 perc alatt annyi infomációt szedhetnének össze, hogy egy teljesen más cikket lehetne írni belőle, de így nagyobb a felhajtás és időbefektetés nélkül megírni bármit.

http://einclusion.hu/2012-02-20/celkeresztben-az-e-cigi/
Csak annyit fűzök hozzá, hogy egyetértek vele.

http://www.ecigiforum.com/viewtopic.php?f=9&t=168
OVE Országos Vaper Egyesület
(Az oldal eléréséhez egy ottani regisztráció kell.)

http://www.origo.hu/itthon/20120223-aki-neha-bemegy-egy-sorert-kocsmai-trukkok-a-cigizok-kedveert.htm
Egy érdekesség arról, hogy a magyar ember találékony. Reméljük, hogy nem kell majd hasonló trükkökhöz folyamodni az ecigi kapcsán.
 

Szerző: Serrin  2012.02.25. 22:48 Szólj hozzá!

Címkék: törvény szabályozás linkajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr574204700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása