Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Alapvetően a folyadék vízből, oldóanyagból, ízanyagból és esetlegesen nikotinból áll. Az oldóanyag lehet PG, vagy VG, illetve ezek keveréke.

PG
Propylene glycol, magyarul propilén glikol.
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Propylene_glycol

Mesterséges vegyület, korábban orvosi célra is akarták használni fertőtlenítő hatása miatt. Előnye az erősebb íz és hogy nem élnek meg benne a baktériumok, hátránya a kisebb gőz.
Allergiát is okozhat, de ezt könnyű ellenőrizni, egyszerűen meg kell karcolni a karunkat és pár cseppet rá kell csepegtetni. Ha allergiásak vagyunk rá, akkor annak nyoma marad a bőrön. Fórumban olvastam olyan esetet, hogy a teszt alapján nem volt az illető fórumozó allergiás, de egyéb problémákat okozott neki. Mindenképpen a gyakorlat dönti majd el, hogy a PG bázisú folyadék megfelel-e nekünk.

VG
Vegetable glycerin, magyarul növényi glicerin.
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Glycerol

Ez természetes alapú, de emiatt megélnek benne a baktériumok is. Előnye a nagyobb füst, hátránya a gyengébb íz és a már említett baktériumok.

Nikotin
Wikipedia: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nikotin

A folyadék tartalmazhat nikotint is, a következő mennyiségekben (mg): 24, 18, 11, 6, 0. Ha nikotinmentes, akkor is egy nagyon kevés van benne.
A legkönnyebb ezt úgy kiválasztani, hogy a korábban szívott analóg cigaretta nikotintartalmaát beszorozzuk harminccal és megkapjuk, hogy kb. melyik felel meg annak. Pl.: 0,6-0,7-es esetén 18mg-os kell, 0,1-nél 0 mg-set szoktak ajánlani.

Ha a leszokás a cél, akkor érdemes kezdetben magasabb nikotintartalmúval használni az ecigit, majd csökkenteni minden egyes újabb megkezdett folyadékkal, míg a 0-ra át lehet állni.

Íz
Itt nincs egyételmű recept, hogy kinek melyik jön be, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie próbálgatás útján. Ami biztos, hogy tökéletes dohányíz nincs, csak hasonló. Nekem inkább az ízesítettek jönnek be, pl.: a Red Bullos. Itt is lehet nézelődni, hogy milyen ízek vannak, de korábban már több webshopot linkeltem már.

A PG-VG arány nem fix, sőt házilag is lehet keverni ezeket. A leggyakoribb a 70-30%, de ez megint csak ízlés dolga. Mindenkinek azt tudom ajánlani, hogy ne ragadjon le a dohányszerű ízeknél, nyugodtan próbáljon ki mást is.
 

Szerző: Serrin  2012.02.15. 23:58 Szólj hozzá!

Címkék: beszerzés folyadék íz lötyi pg e cigi vg lötty propilén glikol ecigi e liquid ecigaretta eliquid propylene glycol vegetable glycerin növényi glicerin

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr834115884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása