Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png


Nagy köszönet Feke Zsoltnak a kölcsönadott tesztkészülékért!

Ez egy összehasonlító teszt, ezért érdemes az eVic tesztet elolvasni, ha valaki nem ismeri a korábbi változatot: http://ecigiblog.blog.hu/2014/02/04/evic_hardverteszt

A legnagyobb újdonság, hogy 6 volt, 30 watt  (eVic: 5 volt és 11 watt) és 0,5-5 ohm ellenállású patront tud meghajtani. Viszont subohm esetén nagyon gyorsan merül, például 0,6 és 26 watt (3,94 volt, 6,58 amper) egy slukk egy 1% akkumerülést jelent, ami 100 slukk és az nagyon kevés. A bonyolult elektronika ezt nem magyarázza, mert 2 ohmos intergált patronnal kb. ugyanannyit bír, mint a régi készülék.
A hozzá adott zöld Sony cellával (2100 mAh) nyújtja ezt, természetesen egy ennél gyengébbel nem lehet akkora áramkimenetet elérni. Töltési ideje kb. 4:45 és ez nem sokkal több a réginél, ami rendben is van. A 220 voltos adapter ugyanúgy 500mA-s, az nem változott, ahogy a microusb kábel, csatlakozó és a PT mód sem.
Természetesen teszteltem az Evic Samsung cellájával és a Kanver Aerotank DC 2 ohmost azzal is meghajtotta 6 volttal.


A nagyobb kijelző (OLED, 0.96 inch, 64x128 pixel felbontás és 16 szürke árnyalat) elsőre szokatlan volt, de hasznos a több információ, ez igazából tetszik. Süllyesztettnek tűnik, ami ismét pozitív változás. Van kijelzővédő és fotó feltöltési, megjelenítési lehetőség, aminek konkrétan nem látom értelmét. A fotó még jópofa lehet, de a képernyőkímélő csak az akkut meríti. Szerencsére mindkettő kikapcsolható, ha zavar valakit.
Itt felfedeztem egy szoftverhibát, vagyis hiába kapcsolom át inverzbe a kijelzőt, az nem változik. Próbáltam az MVR 1.4 és a myVapors kezelőszoftverekkel is és szerintük átkapcsolt, de a készülék kijelzőjén ez nem látszik.

Sajnos a kijelzőt és az elektronikát védő plexi vékonyabb lett, ami azt jelenti, hogy sérülékenyebb . Az eVic plexije is repedhet és ha két ujjal erősebben megfogom a supremet, akkor kicsit nyikorog. Mindenképpen visszafejlődésnek tartom, mert a régi fogásra jobban összerakottnak tűnik ebből a szempontból. Szerintem érdemes fóliát rátenni, mert az is védheti.
Mérete a kijelző miatt nőtt, de nem zavaróan. Aki használ eVicet, annak ugyanúgy kézreáll pár perc után. A gomb vagy nem változott, vagy ugyanaz lehet, egy két hetes készüléknél még nem lehet megítélni a tartósságát.
Az akkucső gyárilag acélból van és kompatibilis a sima eVic készülékkel, de a menettakaró már nem. Sokkal minőségibbnek tartom, mint az eVic vékonyfalú csövét, bár ahhoz is lehet venni (nem gyári) acélcsövet. A menettakaró B típusú, nem az összeszűkűlő, hanem az, amit külön lehet megvenni a régihez, ez is jó változás.

Ami tetszik, az a új tárcsa, mert kattan minden váltáskor és szerintem tartósabb lesz, mint az Evicé. Itt is sajnos van visszafejlődés, mert nem lehet a tárcsával profilt váltani. A bal oldali váltás is megszűnt, de igazából nincs is rá szükség, mert minden hasznos információt ki lehet rakni egyszerre.

Nem próbáltam tartalék alkatrész hiányában, de az 510-es csatlakozó cserélhető szétszerelés nélkül. Ezt a többi gyártó is átvehetné.


Új eVic, új szoftver, vagyis a myVapors. Nagyfelbontású monitor (minimum 1280x800) ajánlott hozzá, mert különben nem látszik az egész ablak, de szerencsére a régebbi MVR (My Vapor Records) is működik vele, bár bizonyos funkciók nem elérhetőek (pl.: logo és képernyőkímélő feltöltés). A myVapors ugyanúgy kompatibilis az eVic és eMode-dal, ezáltal annak utódja is. Reméljük, hogy a felbontás problémát javítják a következő verzióban.


Konklúzió: Egyik szemem sír, a másik nevet. Egyik oldalon ott a sok apró, de mégis jelentős hiba. Viszont jó volt túllépni az eVic korlátait (5V/11W) és a 5,5-6 volttal teljesen más gőz/íz/th jött, mint például 4,5-tel. (Megfigyeltem, hogy 4,2 es 5 volt között akkora különbség nincs, ellenben 5 fölött már igen.)
Akinek már van régi eVicje, annak szerintem nem a legjobb ötlet lecserélni, de pl.: mecha mod egy alacsonabb ellenállású kazánnal/patronnal (pl.: Kanger Protank 3, Areotank, stb. patronokhoz létezik gyári 1,5 ohm ellenállású kazán) megfelelő kiegészítő mellé és olcsóbb is lehet, mint egy csere, mert a használt eVic ára jelentősen csökkent az utóbbi időben. A mecha mod beszerzésének másik előney, hogy tartalékként is használható.
Ha most kéne vennem új modot és még egy sem lenne, akkor valószínű kiadnám érte a  kb. 35000 Forintot. Soknak tűnik első olvasásra, de aki otthon van az ecigi világában az tudja, hogy ennél több pénzt is el lehet költeni akár egy eszközre is.

 

Szerző: Serrin  2014.07.12. 16:58 1 komment

Címkék: teszt ajánlott review hardverteszt eVic evic 2 evic II eVic supreme

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr696503137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrin 2014.07.30. 21:02:42

CharlieBrown feltöltötte a saját tesztjét és abban van videó a menüről is:

ecigitesztek.hu/2014/07/30/evic-supreme/
süti beállítások módosítása