Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Aspire BDC teszt:
http://ecigiblog.blog.hu/2013/11/16/aspire_bdc_nova-ss_1_8_ohm_hardverteszt

Evod teszt:
http://ecigiblog.blog.hu/2013/10/03/ego_autosszett_kanger_mt3_patron_es_ego_vv_pt_900_mah_hardverteszt

Már jó ideje használom mindkét patront és le kell írnom, hogy ezek tudták végleg kiváltani a Helix V3 és a Vivi Novákat. Ebben a cikkben összehasonlítom a két patront és beszámolok a hosszú távú tapasztalataimról is, ezen kívül részben ismétlem is az első tesztek tartalmát.

Az Aspire BDC-nek a Helixnek megfelelő külsejűtől a fém palástú Vivi Nova méretűig több változata is van és az utóbbi vettem, amivel a régi Novák palástjai teljesen kompatibilisek. Mindegyikbe Aspire patronnal ugyanaz a kazánnal használható, tehát elvileg ugyanazt a gőzt produkálják, csak a tárolókapacitás különböző. Az Evod eGo méretű, de van nagyobb is belőle (Kanger Protank és annak alváltozatai), de ahogy tudom, annál már nem teljes a kompatibilitás, ezért az összehasonlítás során nem is tudom beleszámítani.

Bizonyos tulajdonságaikban egyeznek, de az Aspire dual coil (dupla fűtőszálas), míg az Evod single coil (egy fűtőszálas). Alsó fűtőszálasok, a kazán cseréjével az 510-es csatlakozót is cseréljük (Aspire esetén csak a középső pozitív részt) és mindkettőt majdnem szárazra lehet szívni.

Aspire BDC kazánok vatelint is tartalmaznak és ez több előnyt is ad. A legfontosabb, hogy a vatelin is tárolja a folyadékot a fűtőszálak körül (mint a vatelines tank patronoknál), így a fűtőszálak léellátása jobb. Ezen kívül „testesebb” gőzt és erősebb torokhatást ad, mint az Evod hagyományosabb kazánja és amíg nem használodik el benne a vatelin, addig zavaró mellékízt sem okoz. Aki meg szereti a vatelines patronokat (én is), annak meg bejön az enyhe vatelines jelleg az elhasználódásig. Egy valódi hátránya van a vatelines megoldásnak, konkrétan a rövid élettartam. Kb. egy hét alatt elhasználódik és rossz ízű lesz a gőz, míg az Evod kazán 2-3 hétig is használható. Cserébe valóban kárpótol a tényleg jobb gőz.

Mindkét patronnál ügyelni kell arra, hogy az első feltöltés után hagyni kell a belső kazánt átitatódni, nem szabad rögtön használni. A BDC esetén ez különösen fontos, mert ha megég a vatelin, akkor lehet elővenni még egy új kazánt. Meg kell említenem, hogy az Aspire kazánokat nem lehet, vagy nagyon nehéz felújítani a vatelines megoldás miatt, míg az Evod -féle megoldást a könnyebben lehet, akár egy Helix esetén.

Folyást egyiknél sem tapasztaltam és döntögetni sem kell őket, mint a felső fűtőszálasokat. Egyedül az 510-es csatlakozónál szokott egy kis kondenz jelentkezni, de az nem vészes.

Bár a fórumon olvasok olyat, hogy sokaknak az alsó fűtőszálasok folynak, vagy égett ízt adnak, de nekem eddig  szerencsém van velük. Mostanra csak nagyon ritkán használok régi Novát, és Helixet egyáltalán nem. A Novát az Aspire és a Helixet az Evod váltotta nálam. Amióta megvannak az új patronok, azóta csak a Novát veszem elő néha, ha elfogyott az Aspire kazánom, de a régi Nova utána már nem az igazi. Egyébként könnyű belefutni abba, hogy elfogy a kazán, mert havonta négy darab biztosan kell és ha elfelejtek rendelni (ez előfordul), akkor jön vagy a régi Nova, vagy a nagyobb mód készülékre is az Evod. eGo akkumulátorokon szívesebben használom a Kangert, de gyakran előfordul azokon is az Aspire. Ha lenne eGo méretű BDC patronom, akkor valószínű azt használnám a kis akkukon is.

Igazából kevesebb a különbség és több hasonlóság a két patron között, ezáltal nehéz bármelyiket győztesnek kikiáltani. Az Aspire BDC fenntartása drágább a havi négy kazán miatt, de a jobb gőz bőven kárpótol érte. Az Evod-hez havonta csak két kazán kell, de nekem többet ér a vatelines jellegű hatás és a nagyobb gőz. Ha most ki kéne mindenképpen választanom egyet, akkor az Aspire lenne, de az Evod-t is merem bárkinek ajánlani. Pont ezek a kis különbségek miatt gondolom azt, hogy mindkettőnek helye van a piacon, mert nem mindenki akar (akár anyagi okból) hetente kazánt cserélni és a vatelines megoldás sem feltétlenül előnyös minden vapernek.

Szerző: Serrin  2013.12.15. 00:57 Szólj hozzá!

Címkék: teszt helix nova hardverteszt helix v3 vivi nova Evod Aspire BDC Nova-SS 1.8 Ohm aspire bdc

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr255693133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása