Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Nyáron sokszor előfordul, hogy folyik a patron, télen meg annyira sűrű a folyadék, hogy nehezebben lesz belőle gőz. Ennek egyszerűen a nagy hőmérsékletkülönbség az oka, de ha  ismerjük, hogy mikor milyen összetételű lötyi és patron az ideális, akkor elkerülhetjük a problémákat.

A PG hígabbá teszi a folyadékot, ami télen előny és nyáron hátrány. Más szóval hidegben nehezebben fagy meg és jobban folyik és melegben meg a patron folyását, szörcsögését okozhatja. VG a töményebb és ez melegben jó, de hidegben meg hátrány. Nyáron jó, ha a folyadékunk több VG-t tartalmaz, de télen meg könnyebben fagy meg tőle.

Nem mindegy a patron sem. A vatelinesek nyáron sokkal jobban tudnak működni, mert megakadályozzák a folyást (ami ugye a túltöltésre nem vonatkozik) és ilyenkor a nem vatelines patronok meg könnyen megfolynak.
Nyilván az nem megoldás, hogy évszaktől függően cserélgessük teljesen a lötyijeinket. Ha valaki nem akar foglalkozni bővebben a témával, akkor a legegyszerűbb, ha egyensúly alapú folyadékokat (50% PG és 50% VG) használ és nyárra a Helix (vagy egyéb tank patron) mellé beszerez vatelines integráltakat, vagy egy vatelines tankpatront.

Például én az ízbajnok (70% PG és 70% VG) folyadékokat kedvelem, mert a PG jobb ízt és egy kis TH-t is ad, míg az a kis VG meg a gőzt növeli. Emiatt jelenleg kénytelen vagyok vatelines integráltakat használni kb. 25 fok felett, mert a Helixből egyszerűen kifolyik az alján a fél tartály. Egy hűvös, esősebb napon a Helix is jól működik, de amint feljebb megy hőmérséklet, veszem elő a vatelinest.

Szerző: Serrin  2013.07.19. 23:40 Szólj hozzá!

Címkék: egyensúly kezdőknek pg vg propilén glikol propylene glycol vatelin vegetable glycerin növényi glicerin vatelines integrált ízbajnok füstbajnok

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr245415587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása