Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Már sokszor írtam, hogy rendszeresen szóba kerül a hétköznapokban a laikusok részéről (akár dohányzó, akár nem dohányzó), hogy mi is is van nálam, ez az ecigi, stb. A következő 3 mondatban biztos benne van, hogy "próbáltam már/munkatársaim/stb. és nem jött be mert, gyenge volt, stb."

Ki is a hibás ebben?
- Az új felhasználók?
      - Részben mindenképpen, mert nem néznek utána. Az E-Health szörnyűségen kívül azért mindegyik valamilyen szinten használható, csak arra kell figyelni, hogy a szokásnak megfelőt válasszunk. Nyilván a napi 5 szálhoz elég a Joye 510 akku a leggyengébb vatelines patronnal, de egy doboz analógnál már eGo és Helix V3 az ajánlott.
      - Hiba, vagy nem hiba, de az analóg cigiméret keresése elsőre természetes. Viszont annak fizikai korlátai vannak jelenleg (akkumulátor kapacitás és patron teljesítmény, illetve folyadék tárolás terén), így végül az biztos nem fog bevállni.
- A tapasztalt felhasználók? Részben igen, mert a sokan hatalmas méretű mód készülékeket használnak és ha egy kezdő ezt meglátja, akkor elmegy a kedve az egésztől. Mikor átlagjózsi (a kezdő felhasználó) megkérdezi tapasztalt vapert, hogy mit vegyen, akkor az óriás módot a 4-6 ml-es, felújítható csodapatronnal fogja ajánlani 20000-30000-ért. (Tisztelet a kivételnek, de az ECF-en is sokszor olvasom, hogy kezdőknek kapásból módot ajánlanak.) Átlagjózsi inkább megveszi az E-Health-et, mert azt inkább magának valónak érzi, ráadásul olcsóbb is és csalódik.
- A gyártók? Igen, mert még mindig az ócskaságokból gyártják a legtöbbet. Értem én, hogy 1000000 légy nem tévedhet elvileg, de mégiscsak tévedhet. Végülis a tuskó garázdaságos, gumiízű sajtból is több fogy, mint a jó minőségű drágából, de ne csodálkozzunk, ha valamiért csökken az átlagéletkor, meg az emberek egészsége sem a legjobb.
- A forgalmazók (nem ecigi webshopok)? Egyértelműen hibásak. Az E-Health fillérekbe kerül nekik és akár 17000-ért is adják. (Lásd: CleverSmoke, JC-257) Átlagjózsi meg bekajálja, hogy egy patron = egy doboz cigi, pedig 10-15 patron talán annyi. Az egy ml folyadék = egy doboz hasonlatról nem is beszélve, ami még a jobb webshopokban is olvasható néha.
- A forgalmazók (ecigi webshopok)? Részben igen. A fejlesztésekbe beleszólhatnának. Erre még visszatérek a cikk folyamán.

Most nézzük meg, hogy mit akar átlagjózsi, a kezdő vaper. Egy kis méretű, nagy kapacitású, nem mókolásra szánt egyszerű dolgot. Amivel eldobhatja az analógot és ezt könnyedén szívhatja. Mindezt lehetőleg néhány ezer Forintért, mert akkor inkább megveszi az E-Health-et, vagy marad az analógnál. Fontos még a jó dohányos íz, lehetőleg sok nikotinnal. Ne feledjük, hogy a többségük leszokás céljából veszi, ezért sem akar olyan sok pénzt kiadni rá.
A tapasztalt vaper meg nagy gőzt és sokezer mAh akkukapacitást magánál hordani és változatos jó ízeket. A nikotinmennyiség itt már változó, mert egy részük szép lassan lemegy 0-ra, míg mások akár 18-ast szívnak továbbra is.

A piac is a két változó igényt akarja egyszerre kiszolgálni, ami szerintem jelen formájában hibás stratégia. A középkategória lassan a halad mód felé (láttam már új módot is egy új, jobbfajta eGo VV áráért), míg a cigiméretűeknél alig van valami fejlődés. Értem én, hogy nem lehet 1000 mAh egy 8 centis vékony akkuban, de biztos lehetne ezeket is jobban fejleszteni.
Itt léphetnének közbe a normális forgalmazók, akik követelnék a gyártóktól az akár drágább, fejlesztett kisméretű készülékeket. Idővel persze lefelé mennének az árak, mint most a módok esetén. A folyadék tárolásán nyilván nem lehet nagyon javítani, de most is van XL méretű 510-es patron és éppen Helix 510 mini, amik egyáltalán nem rosszak. (Tesztek itt.)

Amíg ez a változás nem történik meg, addig átlagjózsi megveszi az E-Health-et és csalódik. A tapasztalt vaper meg a 15 centis csőmódon lévő 8 centis patronból fújja a hatalmas gőzfelhőket és 4 tartalékcellát hord magánál, mert 4-5-6 voltos feszültség leszívja az akkut. Aki meg jó teljesítményt akar, de nem módból, az meg 5 havonta veheti az eGo akkukat, mert az Helix LR hamar kikészíti az azokba épített cellákat.

Én komolyan várom az egyre kisebb méretű, de átlagjózsit kielégítő teljesítményű, olcsóbb készüléket. Értsd: elég kb. 2 naponta tölteni, jó gőzt ad és legyen 5000 Ft 2 akkuval, patronokkal meg kezdőfolyadékkal. Azért ez az ár, mert kb. itt van a lélektani határ, hiába egyre drágább az analóg.

Végszó: Ha kezdő vagy, akkor most vegyél eGo+Helix V3-at, lehetőleg duplát. (Részletek itt.). Ha haladó(bb) vagy, akkor használd azt boldogan, ami már bevállt. Ellenben én azt gondolom, hogy közös érdekünk az előző bekezdésben általam felvázolt készülék.

U.i. 1.:
Ezzel a bejegyzéssel nem célom a kezdőket elriasztani, sem másokat megsérteni. Az egyedüli cél, hogy az egyre jobban szűkülő, kétpólusú kínálat helyett egyfajta egységesebb, az emberek 95%-nak megfelelő és jól elérhető készülékek szülessenek.

U.i. 2.:
Most szándékosan hagytam ki az állam/EU/dohánycégek/gyógyszergyárak témát, mert a technikai részére akartam ráirányítani a figyelmet. A nemnormális-unortodox körülmények majdnem napi téma és úgysem az oldja meg, hogy átlagjózsi a neki megfelelő készülékhez jusson egyszer végre.

Szerző: Serrin  2013.01.10. 21:43 Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok törvény szabályozás e-health

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr965010986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása