Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

A drip, vagy drippelésről már párszor volt szó, de még sosem fejtettem ki részletesebben a témát. Lényegében arról van szó, hogy ezzel a módszerrel lehet kipróbálni az új ízeket. (Pl.: új rendelésnél és saját keverésnél.)
Az akkumulátoron kívül, amit amúgy mindennap használunk, kívül szükséges két eszköz:
- kazán
- driptip (Többféle írásmódja van: driptip, drip tip, drip-tip)
A másodikra azért van szükség, mert a kazán felmelegedik és azt úgy kellemetlen lenne a szánkba venni, meg könnyen a szánkba kerülhetne a folyadék is. Ezen kívül a driptipek alkalmasak a készülék díszítésére is.

Kezdjük a kazánnal, vagy más néven porlasztóval. Általában 510-es kazánt használnak hozzá, ami lehet bridgeless (hídmentes), vagy hidas. Bridgeless, vagyis nincs a porlasztó közepén kiemelkedés. Ezeket csak dripre lehet használni, míg ha nem bridgeless, akkor lehet rá kapni egyszerű vatelines patront is, de erről már korábban írtam. Időnként érdemes elmosni a kazánokat, mert a sok ízváltás következtében benne ragadhatnak az ízek.

Pár EO-s példa:
http://www.ecigionline.com/p/412/510-lr-porlaszto-akcios
http://www.ecigionline.com/p/354/510-porlaszto-lr
http://www.ecigionline.com/p/18/joye-510-porlaszto
Az első kettőt eGo, vagy nagyobb teljeítményű akkumulátorra, míg a harmadikat inkább Joye 510-re ajánlom használni. Az első ráadásul nagyon jó árban van régóta és nekem is van belőle több tartalékom. Látható, hogy egyik sem egy drága tétel.
Használhatjuk az LR porlasztókat Joye 510 akkura is, de attól gyorsan fognak lemerülni és az akkumulátor is hamarabb tönkremehet, ha csak ilyet használunk rá.

Következő a driptip.

Az alábbi képeken a sajátjaim láthatóak:

https://lh4.googleusercontent.com/-EmudYPkxxMc/UNMiwdHzAII/AAAAAAAAIUs/zemku-R1rIg/s400/DSC_0036.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-ufQHpqsTg8k/UNMicKv-R9I/AAAAAAAAIUk/ViheXoz675E/s400/DSC_0019.jpg
https://lh3.googleusercontent.com/-l9cv2Fsj32c/UNMiPVdW4jI/AAAAAAAAIUY/fG9gva6o6KU/s400/DSC_0014.jpg

Magyarázat:
1. Balról jobbra: egyedi fa, műanyag, fém, gumi, másik egyedi fa
2. Az egyedi fa driptipek.
3. Driptipek 510 LR kazánban.

Anyaga és formája sokféle lehet, de leggyakoribb a műanyag és a fém. Lehet festetlen (fém esetén), egyszínű, átlátszó, foszforeszkáló, stb. A leggyakoribb formák: egyszerű cső, ming (kis tartályos), lapos. Léteznek koponya formájú és egyéb egyedi darabok is.
A fa driptipjeim nagyon ritka darabok, amik kereskedelemben nem kaphatóak és nagy köszönet értük a fórumról Gawronnak!

Következik pár példa rá:
http://evapor.hu/kiegeszitok/drip-tipek.ecigi#!___SID=U&limit=all
http://www.ecigionline.com/c/2/joye-510
Az árak a párszáz Forinttól néhány ezerig változnak, a típustól függően. Igazából csak ízlés kérdése, hogy ki milyet vesz, mert a célra bármelyik megfelel. Vannak akik szerint a különböző folyadékokhoz különböző driptip is kell, de én abban érzem a legnagyobb különbséget, hogy teljesen más érzés egy fémet, műanyagot, vagy fát érinteni, illetve maga a forma is befolyásolja a kényelmes használatot. Olyat eddig nem tapasztaltam, hogy az ízt a driptip anyaga befolyásolná.

Miután megvannak az eszközök, nézzük meg a használatot.

Vegyük le a kazánt az akkuról és húzzuk ki belőle a driptipet. Tegyünk bele 3-4 csepp folyadékot a kazánba, amit legegyszerűbb csepegtetni a fiolából. Tegyük rá a porlasztóra a driptipet. Nézzük meg, hogy kifolyik-e a kazán alján  a folyadék. Fontos, főleg automata, de manuális akkunál is, hogy ne kerüljön folyadék az akkumulátorba.
Végül tegyük rá a porlasztót az akkura és függőlegesen tartsuk, hogy ne follyon a szánkba a kazánban lévő folyadék. Ezek után már csak szívni kell, illetve manuális akkunál természetesen a gombot meg  kell nyomni, ahogy normál használatnál is. Ha eltűnik az íz, vagy égett ízt érzünk, akkor kifogyott belőle és mehet bele bármilyen íz újra.

Ahogy a bevezetőben írtam, ez nem csak szórakozásra jó, hanem az új ízek kipróbálásra is. Nekem két hét után lett meg az első (műanyag) driptipem, mert addigra már szükségem volt rá. Nem csak kipróbálásra használom, hanem például arra is jó, hogy a feltöltött integrált patronok mellett tudunk más fajtát szívni anélkül, hogy az integráltakban kicserélnénk a folyadékot. Igazából ezekre az eszközökre egy vapernek szüksége van, mert sokszor adódik olyan helyzet, pl. a találkozókon, amikor használja.

Szerző: Serrin  2012.12.20. 22:32 4 komment

Címkék: fa gumi fém műanyag kazán porlasztó manuális e cigaretta e cigi ecigi 510 ecigaretta drip tip 510 lr 510 lr kazán driptip drip-tip fa driptip fém driptip műanyag driptip gumi driptip

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr384975392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hurvinka · http://www.velorexklub.hu 2014.12.03. 20:01:31

Írtad, h ez a fa drip kereskedelmi forgalomba nincsen, ergo ezt valaki esztergálta neked?

Serrin 2014.12.03. 20:02:20

Igen, azok egyediek.

hurvinka · http://www.velorexklub.hu 2014.12.03. 20:06:43

Nekem ilyen kell, ergo akkor csinálok magam. :) köszi
süti beállítások módosítása