Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Mivel szeretem használni a készülékeimet, ezért sokszor szóbakerül, hogy az ecigi is milyen káros egyesek szerint. Szeretném kicsit eloszlatni a ködöt, hogy ezen a téren miről is van szó.
Igen, ez sem egészséges, de a körúton sétálni sem egészséges, pedig szoktam. Valójában kizárólag a hegyi levegőt beszívni a legjobb, de ezt nem mindenki teheti meg, főleg folyamatosan. Nézzük meg a használati eseteket:
- Nemdohányzó szemével ez ugyanolyan rossz, mert "szívja a füstöt", ami valójában gőz. Ilyen szempontból igaza van, mert ha nem dohányzik, akkor inkább pont ő ezt sem kezdje el. Ellenben ha egy, a környezetében élő analóg dohányzó erre vált, az a nemdohányzóra nézve is pozitív.
- Analóg dohányos áttér elektromosra, vagyis egészségesebb alternatívára vált. Ez valóban igaz 1-2 kivételtől eltekintve mindenkinek tisztul a szervezete, jobban veszi a levegőt, fel tud menni lépcsőn, vagy éppen sportolni, stb. Ráadásul a környezetét is megkíméli a dohányfüsttől. (Azért nekem személy szerint vannak fenntartásaim a passzív dohányzás mértékével kapcsolatosan. Főleg azzal az állítással, hogy ártalmasabb a közvetlen füst beszívásánál.)
- Analóg dohányos marad az analógnál, mert elhiszi a néphülyítést: "nem tudjuk mi van benne" - valójában 5 perc utánanézés kéne, de azért sem teszik meg, "ugyanolyan káros" - távolról sem az, "betiltották, stb." - csak egy vélemény volt, nem tiltották be, és hasonló indokok.

Egy analóg dohányosnak egyértelműen érdemes áttérni az elektromosra, mert számára ez egy egészségesebb alternatív lehetőség. Kezdetben nagyobb kiadás biztosan (kb. 15000 Ft), de ha nem hobbinak veszi a felhasználó, akkor pár hónapon belül olcsóbb lesz, mint az analóg. Ezen kívül nem mérgezi sem magát, sem a környezetét. A nemdohányzó viszont tényleg ne kezdje el.

Szerző: Serrin  2012.12.17. 18:05 Szólj hozzá!

Címkék: törvény szabályozás

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr574966786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása