Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Ismét foglalkozom az analóg hírekkel, mert ez kihatással van az elektromosra is. Az elmúlt napok eseményei után meg mindenképpen kell ezeket is figyelni.

Ma kiderült, hogy a trafikengedélyekhez mekkora induló összeg kell. Elsőnek lássuk a híreket:
http://fn.hir24.hu/itthon/2012/11/14/trafikot-akar-nemzetit-palyazzon/
http://www.vallalkozoinegyed.hu/20121115/trafiknyitas---megjelent-a-palyazati-felhivas
http://index.hu/gazdasag/2012/11/15/szazezreket_ker_az_allam_a_trafikoktol/
http://www.hir24.hu/belfold/2012/11/15/nem-kerulnek-milliokba-a-nemzeti-dohanyboltok/

Kiemelek pár részletet: "A dohánytermék-értékesítési koncesszióra pályázók közül előnyben kell részesíteni a megváltozott munkaképességűeket és a - legalább három hónapja igazoltan - álláskeresőket, illetve az őket foglalkoztató gazdasági társaságokat."

Egy megváltozott munkaképességű, vagy egy három hónapja munkanélküli nem fog 300 000 Forintot befizetni, aztán céget alapítani, majd helyiséget bérelni és egyéb költségeket kifizetni. Ehhez még hozzájön a kezdő árukészlet is.
Ki tudja ezt megoldani? Akinek eleve sok pénze van. A falusi kisboltosnak is ez lehetetlen, aki eddig árulta a cigarettát. Majd a "haverok" kapják meg az engedélyeket.

"Egy valakinek legfeljebb öt koncessziós szerződése lehet hatályban, ám azokon a településeken, ahol egynél több dohánybolt van, senki sem birtokolhatja azok több mint kétharmadát."

fidesz közeli mutyihaverok alapítanak néhány offshore céget és megoldják "okosba".

"Újdonság, hogy a törvény nemcsak a fiatalkorúak kiszolgálását tiltja, hanem azt is, hogy amíg 18 éven aluli az üzletben tartózkodik, addig bárkinek dohányterméket adjanak el."

Képzeljük el a következő helyzetet: Anyuci dohányzik és szeretne magának venni egy doboz/karton cigarettát. Gyereket nem tudja másra bízni és elmegy vele együtt bevásárolni. Bemegy a közértbe, ott megveszi, ami kell és menne cigiért is. Most döntenie kell. Vagy kinnhagyja a gyereket és vásárolhat, vagy nem vásárol.
Vajon mit fog tenni, mert biztos nem hagyja felügyelet nélkül a gyerekét. Mivel nem veheti meg a dohányboltban, ezért megy a Szomszéd Józsihoz, aki az ukrán prilukit árula feketén és nem izgatja a büntetés...

Nézzük a következményeket:
- Létrejött egy újabb vízfejű "nonprofit" állami cég a lenyúlásra.
- Kb. 10000 álláshely szűnik meg, mert elesnek ettől a kis bevételtől, miközben eleve egyre kevesebbet költünk még élelmiszerre is. Ennél biztosan kevesebb új állás keletkezik.
- Mutyizók megint csak gazdagabbak lesznek, míg az átlagember elveszítheti a bolti eladói állását, vállalkozását.
- Növekvő feketepiac és hosszú távon csökkenő adóbevétel.
- Az egészségügyi kiadások meg nem fognak változni, hiszen a napi dohányhoz hozzájutnak, legfeljebb feketén.

Ha a fidesz köreiben még találunk gondolkodni tudó embert, amit a törvény elfogadása, illetve a fenti összegek után kétlek, akkor keresni fognak egyéb bevételi forrást. Az elektromos cigaretta meg adja magát és valószínű ennek az intézkedésnek láttuk az első lépéseit pár napja. Ezek után vagy teljes elektromos tiltásra, ellehetetlenítésre számíthatunk, vagy nemsokára vehetjük a folyadékot és az E-Health szintű dolgokat a nemzeti dohányboltokban.

Szerző: Serrin  2012.11.15. 22:30 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír törvény szabályozás linkajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr684909295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása