Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Az elmúlt két napban sok minden történt, ezeket összefoglalom, de a találgatásokat kerülni fogom, mert még semmi sem biztos.

A Villanypára Egyesületnek elkészült a weboldala és rögtön onnan ajánlanék egy közleményt, ami a petícióval kapcsolatos: http://www.vaper.hu/hirek/57-24-ora-alatt-toebb-mint-ezren-irtak-ala.html

A petíció Facebook oldala:
https://www.facebook.com/groups/282588718528688/282940875160139/?notif_t=group_activity
Ezzel kapcsolatos hír, hogy a petíció 2012.12.08.-ig aláírható lesz és ha addig a politikai szándék nem változik, akkor az EU-hoz fordulnak az aláírásokkal. Már több, mint 1000 aláírást gyűjtöttek és nem csak Magyarországról.


Egy MTI hír jelent meg a tegnapi lefoglalásról, de szó szerint átvette a legtöbb oldal. Közlöm az eredeti hírt is:

Egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőrzött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban.

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába való, engedély nélküli hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön. A közlemény szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma megkeresése alapján.

A gyártott termékekre vonatkozóan a gazdálkodó gyógyszerforgalomba-hozatali engedéllyel nem rendelkezett, gyógyszergyártásra, gyógyszer nagykereskedelemre és lakossági gyógyszerellátásra engedélye nem volt - írja a közlemény. Többek között ezer, e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le a vámosok. Hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

A közlemény emlékeztetett rá: a minisztérium márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött, és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni."


Ezek az oldalak vették át:

http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/11/08/44-millios-e-cigarettafogas-budapesten/

http://www.szekesfehervarihirek.hu/rovid-hirek/engedely-nelkuli-e-cigaretta/

http://www.origo.hu/itthon/20121108-osszesen-44-millio-forintnyi-ecigaretta-hatoanyagot-foglaltak-le-a-vamosok.html

http://www.infodunaujvaros.hu/hir_olvas/permalink:sszesen-44-millio-forintnyi-e-cigaretta-hatoanyagot-foglaltak-le-a-vamosok-2012-11-08-094303/

http://www.objektivhir.hu/display/hir.php?hirid=43674

http://www.magyarhirlap.hu/kronika/44-millios-fogas

http://privatbankar.hu/ado/az-e-cigi-nikotinpatronja-gyogyszer-mar-hamisitjak-is-252260

http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=598235&referer_id=friss

http://mno.hu/kek_hirek/44-millio-forintnyi-illegalis-hatoanyag-1116023

http://barikad.hu/44_millio_forintnyi_e_cigaretta_hatoanyagot_foglaltak_le-20121108

http://index.hu/belfold/2012/11/08/e-cigaretta_hatoanyagot_foglaltak_le_a_vamosok/

http://nav.gov.hu/nav/sajtoszoba/hirek/e_cigaretta.html

TV híradót már régóta nem nézek, de a fórumban írták, hogy olyan hírek voltak azokban, hogy "hamísítják az elektromos cigarettát" és hasonló szövegek. Belátható, hogy a média (bal- és jobboldali beállítottságtól függetlenül) és a NAV-APEH-stb. által jelenleg össztűz zúdul az ecigi forgalmazókra és (akár jövőbeli) használókra is.

Annyi biztos, hogy sok webshopból eltűntek a nikotinos folyadékok és alaplevek. Az egyik webshop oldala helyett csak egy kiírás olvasható, hogy a jelenlegi helyzetben (vagyis amíg nem tisztázódnak a kérdések) felfüggesztik a tevékenységüket.

Amíg nem tudunk meg biztosat, addig továbbra is ajánlom a Mobilaréna topikját és az ECF-et olvasni, illetve a petíciót aláírni, ha valaki még nem tette meg.

Szerző: Serrin  2012.11.08. 21:06 Szólj hozzá!

Címkék: hírek hír törvény szabályozás linkajánló petíció online petíció

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr254897787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása