Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

http://www.blucigs.com/

A Blu egy amerikai elektromos cigaretta márka és főképp ott is történik a forgalmazás. Nemrégiben felvásárolta őket egy Lorillard nevű analóg gyártó. Technikailag annyira nem érdekes a termékük, mert analóg cigaretta (angolul cig-a-like kategória) méretű automata akkumulátorokról (a végén kék led van, nem piros, de ilyen Joye 510 akkumulátort már magyar webshopban is láttam) és eléggé szokásos integrált patronokról van szó. Hivatalosan ezek nem utántölthetők, de valójában persze igen. Ezenkívül PCC-t használnak és létezik eldobható változat is kipróbáláshoz. Az utóbbi csak dohány és mentolos ízben létezik. Sejthető, hogy a Premium 100 készlet is, ami a legnagyobb méretű akkumulátort használja, leginkább kezdő felhasználóknak felel meg.

Johnson Creek folyadékot használnak a patronokban, ez amerikai gyártású (értsd: nem kínai) és állítólag nagyon jó minőségű. Magyarországon is kapható ez a fajta folyadék, de kb. 3000 Forintba kerül 10 ml.

Néhány technikai adat:
Blu Original & Premium: 8,89 cm, 80 mAh
Blu Premium 100: 9,9 cm, 226mAh
Blu Disposable (eldobható): 11,8 cm, nem tölthető sem az akkumulátor, sem a patron

Néhány tény a gyártóról:
- Nagyon erősek marketingben, például tv reklámokat használnak. Rajtuk kívül ilyenről még nem hallottam.
- Az ECF-es hozzászólások szerint politikai kapcsolatai is vannak a cégnek, illetve lobbiznak is. A Lorillard dohánygyártóval a hátuk mögött ezt el is tudom képzelni.
- Kifejezetten könnyű beszerezni fizikai boltokban is, mert hivatalosan áruházláncok árulják.
- A weboldal, illetve a reklámok is inkább az életérzést adják el, mint magát a technikát. Ezzel nagyon hasonlítanak sok amerikai cégre, többek között az almás, számítógépes gyártóra is. Az angol nyelvű ECF oldalon eléggé eltérő véleményeket lehet róla olvasni, ebben is nagyon hasonlít az almás gyártóra.
- Support-ot (magyarul terméktámogatást) is nyújtanak és ezzel leginkább a kezdőket célozhatják meg. Erről az angol nyelvű ECF-en  olvastam jót és rosszat is.
- Technikai részről nagyon integrált a termék, vagyis elvileg csak önmagával kompatibilis és a fizikai boltokban is meg lehet venni hozzájuk a patront. Ez kezdőknek vonzó lehet. (Haladók idővel akár az akkut, akár a patronokat átalakítóval 510-es eszközökkel tudják használni természetesen, miután kinőtték a Blu képességeit.)
- A PCC (cigisdoboz méretű eszköz, ami tárolja és tölti is az akkumulátort) tud egy "social feature"-t, amit a következőképpen kell elképzelni: ha valakinek a közelben ugyanilyen doboza van, akkor jelzi azt a felhasználónak. Valószínű bluetooth-hoz hasonló technikát használnak. A "Facebook felhasználók világában" ez egy jópofának tűnő funkció, bár a hasznosságában kételkedem. Ki lehet ezt kapcsolni, ha valaki zavarónak találja.

Igazából a cég egy meglehetősen átlagos, automata, analóg méretű eszközt ad el nagyon jó marketinggel a kezdőknek. A PCC a speciális tulajdonságával meg a fiatal felhasználókat célozza meg. Ezzel a kezdés lehetőségét adja meg az analógról való áttéréshez. Ellenben továbbfejleszteni nem lehet a korlátozottsága miatt, ezért haladóknak, illetve az ezzel idővel tapasztalatot szerzőknek nem ajánlott. Addig viszont remeknek tűnhet.
Ezt a felhasználók hozzászólásaiból is lehet látni, de a Youtube oldalon is lehet róla teszteket nézni. Ott is észrevettem, hogy a tesztelők véleménye is negatívvá változik idővel és vagy Joye, vagy eGo-ra váltanak. A Joye típusra váltás nekem meglepő, mert (elvileg) azért az annyival nem nyújt többet, de nyilván még nem volt a kezemben egyik blu típus sem.

A következő részben egy Magyarországon is kapható, eléggé drága készülékgyártóról lesz szó.

Szerző: Serrin  2012.10.15. 22:40 Szólj hozzá!

Címkék: blu kitekintő e cigaretta e cigi ecigi cigarettes ecigaretta blu cigs blu electronic

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr774850943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása