Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png


http://www.vaporta.hu/

A következő öt hivatkozás analóg cigarettáról szól, de érdekesek:
http://www.dohanymuzeum.hu/dohanykiallitas-es-kozossegi-dohanyzohely

http://www.origo.hu/itthon/20120312-a-dohanyzas-szigoritasa-miatt-tobben-probalnake-leszokni-a-cigarettarol.html

http://www.hir24.hu/belfold/2012/03/16/versenyhatrany-a-szivarszoba-hianya/~~fokusz


http://penzcentrum.hu/kkv/sorra_zarnak_be_a_kiskocsmak_magyarorszagon.1031860.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

http://fn.hir24.hu/vallalkozas/2012/03/12/cigistop-a-lakas-is-tiltott-zona-lehet/~~fokusz
Ez már kicsit abszurd.

Végül egy "szokásos" MTV videó:
http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/03/13/17/Tulelesi_strategiak_dohanyosoknak_elektromos_cigarettaval_es_egyeb_trukkokkel.aspx
4 részből áll a videó:
1. A dohányzás szabályozása óta beállt helyzet. Ehhez nagyon nincs mit hozzáfűznöm.
2. Biorezonanciás kezelés reklámja. Ez max. placebónak jó. Még senki sem bizonyította, hogy valóban hatna.
3. Elektromos cigaretta riport egy "szakértővel", aki noname, e-health patronokat mutogat. Szokásosan nem néztek utána a kérdésnek, ugorjunk.
4. Folytatódik az elektromos cigaretta pocskondiázása. 3 töltő eddig "veszélyes", de mobiltöltőket is kéne nézniük igazából. Végén az "az ecigi rossz, éééértem?" hozzáállás következik természetesen. Meg őrizd meg a számlát, hátha visszaveszik a webshopok majd a legújabb nem-betiltás után...

A következő linken olvasható, hogy repülőgépre hogyan, mennyi folyadékot lehet felvinni. E-liquid ugye mindenképpen kell az elektromos cigaretta működéséhez, így fontos lehet ez is:
http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=1319
 

Szerző: Serrin  2012.03.15. 07:51 7 komment

Címkék: törvény szabályozás linkajánló [updated]

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr794317175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2012.03.15. 23:01:01

én már pont elégszer felcsesztem magam ezeken a seggfejeken. már nem érdekel. az én sztorim úgy kezdődött, hogy meg se próbáltam már leszokni, volt elég kudarc. 16 évesen szoktam rá a cigire, az meg 26 éve volt. kb. egy éve hallottam először elektromos cigiről, akkor vettem, szart se ért, két slukk után max a led világított. aztán most decemberben egy ismerősöm javasolta az ego f1-et. azt gondoltam, egy huszast megkockáztatok. mivel a kereslet akkoriban megnőtt, jan. 23-án kaptam meg a készletet. és azóta nem cigiztem. azóta kipróbáltam vatelinest, kerámiást, de nem akarok terhelni senkit az evolúcióval, a Halmizernél kötöttem ki, ez a törzsfejlődés csúcsa www.ecigionline.com/products/365-helix.aspx ami akár 0% nikotinnal is megadja a fílinget. megjegyzem, én napi másfél-két dobozzal szívtam előtte. szóval nem vagyok egy szent leszokó, eszemben sincs 20 év múlva is erősködni és ellenállni a kísértésnek. ha lehetetlenné teszik az e-cigit, hát akkor rágyujtok az igazira megint.

Serrin 2012.03.16. 15:42:52

@ozirisz: Leszokni én sem akarok, de ez mégiscsak jobb, mint az analóg. Egészségesebb, meg az ízek is finomabbak, a technikai része is érdekes, meg a környezetemet sem szenyezem vele.

Én nem akarok visszaváltani, max. külföldről rendelek majd. EU-ból szabadon küldhetnek ide, akárhogy tiltják.

Egy e-health volt az első ecigid? Azok szoktak ilyenek lenni.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2012.03.16. 16:42:54

természetesen én is rendelek kintről, amíg lehet, bár az EU-ban se nagyon szeretik a villanycigit, ha jól tudom.

patronos volt, kínai piac kétezerért, másfélét akkoriban nem nagyon lehetett kapni. tulajdonképpen emiatt konstatáltam, hogy az e-cigi szar, és ha nem került volna szóba mostanában, sosem próbálom mégegyszer.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2012.03.17. 00:01:29

Azért a görögök nem semmik, gyakorlatilag az egész ország cigizik, bárhol (ezért is szeretem őket, lazák mint a Rigalánc:)) de az e-cigit betiltják. Valszeg komoly érdekeket sért arrafelé (mint itt is).
És továbbra sem értem a "hatóságok" vagy mik hozzáállását, bár konkrétan erre számítottam, mivel baromi régóta vagyok abszurdisztán polgára. Ha nem veszélyeztetem szegény üntyüripüntyüri passzívdohányos egészségét, ha a kátrány kilövésével nem döntöm be a TB-t a tüdőrákom kezelése miatt (megjegyzem, azért még futná rá, amennyit befizettem '87 óta...), akkor az nem jó???

Serrin 2012.03.17. 19:45:13

@ozirisz: Csak addig tart ez, amíg nem találják ki a megoldást az adóztatásra. Pl.: csak gyógyszertárban lehessen kapni, 300%-os áron, amiből 200% az adó. Vagy ilyesmi, idővel úgyis megtudjuk.

Ha betiltják, akkor csak az áfától esnek el. Pl.: én sosem állnék vissza az analógra.

A jelenlegi kampánnyal a cél igazából szerintem, hogy aki eddig még nem tette, az ne is próbálja ki. Ezzel viszont ellentétes a nemdohányzók védelméről szóló törvény, de ennél nagyobb logikátlanságok sem ritkák mostanság.

Szerintem a görögöknél meg az a gond, hogy ennyi ember dohányzik. Ha csak néhány százalék áll át, akkor is az hatalmas adókiesés, meg államcsőd esetén az nagyobb gond, mint nálunk.

ozirisz · http://el-maszat.blog.hu 2012.03.17. 21:59:34

A rendszert nem értem ebben.
Mert oké, te nem szoksz vissza, jövedékit bukták, ha e-cigizel, fizetsz áfát, esetleg jövedékit a liquidre majd (ami nyilván pofátlan lehúzás, de nem meglepő, mást nem is várok tőlük), így ismét kereshetnek rajtad, de ha lazán beintesz nekik és kintről rendeled meg, akkor is: mit fáj nekik, hogy e-cigizel??
Egyébként nem hiszem, hogy dohányosok tömegei állnak át, legalábbis sok ismerősömnél érzek erős ellenérzést az elektromossal szemben, sőt a használóikkal - velem - szemben is, talán mert megalkuvónak tartanak (bennem is volt egy adag dafke, mikor kijöttek a fasisztoid cigitörvényükkel, úgyhogy nem azért villanycigizek, mert beparáztam a kijárkálástól - azt így is megteszem, szolidaritásból -, hanem mert egyszerűen jobb az analógnál)úgyhogy az a túlmozgásos tüdőgyógyász, aki megszakértette a törvényt, még egy ideig várhat a szobrára...

Serrin 2012.03.18. 14:59:16

@ozirisz:
Két változatot tudok elképzelni:

1. Idővel jövedéki alá veszik, de még ugye csak áfa van rajta. Vagyis jelenleg nem érdekük, hogy átálljon mindenki, mert nekik jobban megéri az analóg. Ezért még kell a hadjárat ellene, de idővel egészséges lesz és akár az újságcikkek is pártolják majd.

2. Be akarják tiltani, ahogy a görögök is, amit írtál. Betiltás után meg úgy kezelik majd, mint a drogokat. Sokan már most is ártalmasabbnak tekintik, mint az analógot. Tévesen, de mindenhol ezt olvassák.

A külföldről rendelés meg azért zavarja őket, mert semmi adót (áfát sem) nem szedhetnek utána.

A törvénnyel nem értek egyet vaperként sem, mert egy sokkal egyszerűbb megoldás is lehetett volna: a szórakozóhelyeknek ell kell dönteniük, hogy dohányzó-, vagy nem dohányzó hely.
Nincs külön helyiség, asztal, stb., mert az csak vitát vált ki, mint korábban. A bejáratnál meg egy egyértelmű jelt kitenni, hogy mire számíthat a betérő vendég. (Pl.: zöld körben egy cigaretta - dohányzó, piros-áthúzott körben cigaretta - nem dohányzó.)
süti beállítások módosítása