Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Az állam és dohánylobbi ecigaretta lejárató kampánya a jelek szerint jelenleg eddig sikeres. Ha egy ismerősöm meglátja nálam, hogy ecigit használok, akkor kb. a következők hangzanak el tőle:

1. Tudtad, hogy valakinek felrobbant a szájában egy ecigi?
Válasz: Tudtam, és van rá magyarázat. Elmondom, amit ott lehet olvasni.
De akkor is felrobbant.
Válasz: Inkább nem mondok semmit. Aki nem fogja fel, amit mondtam elsőre, annak nem érdemes jobban magyarázni. A blikk nem hírforrás, hanem pletykalap.

2. Tudtad, hogy a folyadékokat nem vizsgálják ki? Végülis ugyanúgy káros, mint a sima cigi.
Válasz: Kizárt, hogy ugyanolyan káros lenne, mert nincs benn CO2, CO és kátrány. A PG-t alkalmazzák gyógyszerekben és élelmiszerekben is. A VG meg ennél is ártalmatlanabb, de inkább nem használok olyat, mert abban megélnek a baktériumok. Nikotint meg csak akkor tartalmaz a folyadék, ha olyat rendelsz. Én csak nikotinmentesen használok.
De akkor sem vizsgálják ki, tehát ugyanolyan káros.
Válasz: Inkább nem mondok semmit. Aki nem fogja fel, amit mondtam elsőre, annak nem érdemes jobban magyarázni. Ez a tévhit nem csakk a blikkben terjedt el, hanem komolyabb újságokban és weblapokon is lehet olvasni.

3. Mennyibe kerül? Nem drága?
Válasz: Olcsót ne vegyél, de szívesen segítek kiválasztani. Kb. 10-15e az alapkészlet (vagy több, ha extrákat akarsz), és utána már csak elromlott alkatrészeket és folyadékot kell pótolni. 1-2 hónap alatt behozza az árát és még nyerhetsz is rajta.
10-15e sok, abból sok cigit lehet venni. Amúgy láttam a sarki trafikban 2000-ért is.
Válasz: Inkább nem mondok semmit. Vannak olyanok, akik úgysem fognak váltani, az ő bajuk legyen. Ha meg az E-Health kell neki, akkor legyen boldog vele. (Nem lesz.)

4. Speciálisabb, amikor egy E-Health userrel együtt használom a Joye 510-et és megkérdezi, hogy mennyibe került az enyém. (Én nem kérdezem meg, mert ránézésre olcsó vacakot használ.)
Válasz: 10e+extrák.
Az drága, az enyém csak 500-5000 Ft volt.
Válasz: Inkább nem mondok semmit. Ha az E-Health kell neki, akkor legyen boldog vele. (Nem lesz.)

5. A szomszéd Józsi kipróbálta / vettem korábban egyet és egyáltalán nem volt cigiíze, meg hamar el is romlott.
Válasz: Mennyibe került?
Kb. 500-5000 Ft.
Válasz: Az egy E-Health volt és olyat olyat nem szabad venni. Való cigiíz meg nem lesz, de hasonlók vannak. Ezenkívül sokféle íz van. Sorolom a lehetőségeket + innentől lásd a 3. pontot.

Sajnos a tudatlanság erős és sokakat be tudnak csapni. Remélem, hogy végül nem a sötét elmék győznek és a "szomszéd Józsi" is felfogja végre, hogy ez nem dohányzás leszoktató eszköz, hanem egy alternatív szokás és alapvetően jobb a hagyományos dohányzásnál.

Szándékosan kihagytam az egyszerű érdeklődő kérdéseket, vagyis hogy jó-e, milyen az íze, stb. Ezekkel nincs gond, mert szívesen válaszolok ilyenkor.

Szerző: Serrin  2012.03.05. 07:47 Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok folyadék lötyi pg e cigaretta nikotinmentes e cigi vg lötty propilén glikol ecigi e health e liquid ecigaretta eliquid propylene glycol vegetable glycerin növényi glicerin nikotinos folyadékteszt

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr924289192

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása