Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Sokan esnek abba a hibába, hogy megvesznek egy egzotikus csatlakozójú ecigit, amihez utólag nehéz bármilyen tartozékot találni, vagy csak drága minden kiegészítő. Az még rosszabb, ha nem utántölthető a patron és így az is jóval drágább, mint a folyadékok.

Létezik egy pdf, ami nagyon szépen leírja a csatlakozókat, de pár gondolatot hozzátennék:
http://chopperfield.uw.hu/battery.pdf

A webshopokban körülnézve jelenleg a leggyakoribb az 510-es csatlakozó, ezen belül is érdemes említeni a Joyetech (vagy Joye) és az EGO típusokat. A Joyetech az "eredeti" gyártó, már amennyit a kínaiaknál ez jelent. A Joye ennek az utángyártott változata, de például az EO-nál kapható megbízhatónak számít. Ezek eddig igazából egy 100-as cigi méretűek, vagy kicsit nagyobbak, de az EGO már más kategória, jóval nagyobb. Ez nagyobb akkukapacitást és gőzt jelent. (Szépen leírja a pdf a részleteket.)

Hasonlóan előfordul még a 808-as csatlakozójúak és itt is a cigiméret dominál. Sokaknál ez is kezdőkészletként szokott szerepelni, hasonlóan a Joye 510-hez. Ennek nagyobb változata a VGO808, aminél arra vigyázni kell, hogy sok mindent szoktak rajta érteni. Akár az is lehetséges, hogy például az apa csatlakozójú az akku, de másik webshopban az anya típusú, szóval jól nézzünk utána a kiegészítőknek, ha ilyet vettünk.

Kiemelném még az NGP-t. Magyar gyártmány és nem éppen analóg cigiméret, de nagy akkukapacitás és jó gőz jellemzi. Általában haladóbb felhasználóknál fordul elő.

Greentech is előfordul pár webshopban, ez egy külön világ és leginkább a cigiméret a jellemző rá. Még nem túl gyakori. Létezik több "green akármi" nevű ecigaretta is, de sok esetben ez csak E-health-et takar.

A 401-est (M401) megemlíteném még, de csak érdekesség szinten. Ez korábbi fejlesztés, de visszatért, konkrétan az E-health típusokban. Ilyet nem szabad venni, ahogy már írtam.

Létezik ezeken kívül több csatlakozó is (lásd a pdf-ben), de ezek már ritkábbak. Természetesen vannak átalakítok a típusok között, de arra ügyelni kell, hogy megfelelő ellenállású, stb. legyen a két alkatrész, mert különben az egyik fele tönkre is mehet.

Szándékosan nem térek ki ebben a bejegyzésben a Lavatube és hasonló haladó típusokra, mert ezekről egy cikksorozatot is lehetne írni akár.

Ha valaki most kezd bele, akkor ne ijedjen meg, egyszerűen vegye meg a gyakoribb típusok egyikét és használja. Ha később kevésnek találja mégis a gőzt/akkukapacitást/stb., akkor válthat nagyobbra. Például vesz egy Joye 510-et, később vehet EGO-t és a korábbi, összes alkatrészét használhatja továbbra is az EGO-val. Ha nem zavarja az EGO méret az új tulajt, akkor kezdhet eleve azzal. Drágább, de előbb-utóbb a legtöbben nagyobbra váltanak, tehát így csak a közbülső lépések kimaradnak.

Egy gyakorlati példát is írnék, hogy a beszerzésen kívül miért jó a gyakori csatlakozós ecigi. Nemrég egy ismerősömmel beültünk egy étterembe, neki EGO, nekem meg Joye 510 van. Ugye nekem van pótakkum, neki nincs és persze lemerült az akkumulátora. Leszedte a saját akkuját a kazánról, majd ráraktuk az 510-es tartalékakkumat és amíg ott voltunk, addig azzal használta. Ha például valami ritka VGO-ja lenne, akkor esélytelen, hogy tudtam volna neki segíteni.
 

Szerző: Serrin  2012.02.29. 21:06 Szólj hozzá!

Címkék: ego 808 csatlakozó csatlakozók e health ngp 401 joye vgo joyetech joye 510 vgo808 m401

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr14226859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása