Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
https://lh6.googleusercontent.com/-l5CDO8EIeYs/UG2dO0wJt6I/AAAAAAAAILM/S0auW0ikqDg/s800/header_V1c_942x226.png

Sokan azt hiszik, hogy az e-cigaretta, röviden ecigi egy eszköz leszokni a dohányzásról. Valójában ez csak helyettesíteni tudja a hagyományos "analóg" cigarettát, mert másfajta függőséget alakít ki. Ez igazából nem is gond, mert egyértelműen egészségesebb, mint az analóg, hiszen nem tartalmaz füstöt, csak vízgőzt és a legtöbb esetben olcsóbb is.
Ezután kikövetkezhető, hogy nem jut tüdőbe sem széndioxid, sem szénmonoxid és sem kátrány. Vegyi anyagok természetesen nem kikerülhetők, de azok ugyanúgy megtalálhatók az analógban is. Összevetve a kettőt, az ecigi egészségesebb, ahogy most tudni lehet.

A működése elég egyszerű, az összes típus ugyanarra az alapelvre épül. Áll egy akkumulátorból, egy porlasztóból és egy patronból, ami a folyadékot is tartalmazza. Az akkumulátor lehet manuális, vagy automata. Ha az első, akkor egy gomb van rajta és ennek nyomására keletkezik a gőz, a másodiknál szívni kell az ecigit és erre kapcsol be az akkumulátor.
Az automata jobbnak hangzik, mert hasonlít az analógra, de sokkal erősebben kell annál szívni. Kezdőknek egyértelműen jobb a manuális, de megszokás után sem érdemes váltani az automatára igazából.

Porlasztóból (kazánból) igen sok fajta van, ezekről később fogok részletesebben írni. Ha valaki kezdőkészletet vesz, akkor úgyis kap legalább egy porlasztót és később lehet bővíteni a készletet.
A patron lehet integrált, vagy nem integrált, ez utóbbinál a porlasztótól külön leválasztható, míg intergráltnál egyben van a porlasztóval. Ez utóbbi jobb "füstöt", vagyis gőzt ad, de nehezebb tisztítani és feltölteni a patront. Ha külön van a porlasztótól a patron, akkor egyszerűbb feltölteni és karban tartani is. Másik előnye, hogy a külön patront olcsóbb pótolni, mint az integrált. Nekem is ilyen van.
Az alkatrészek a legtöbb esetben csereszabatosak, de minden esetben érdemes ennek utánanézni, mert többféle típusú csatlakozót használnak. Másik fontos dolog, hogy minden alkatrészből min. 2 darabbal rendelkezzünk, mert bármikor tönkremehetnek és működő ecigi nélkül maradhatunk.

Az ecigi használatról még annyit, hogy nem kis slukkokban érdemes szívni, hanem (manuális esetén), a szájbavétel után kb. 3 másodpercig nyomva kell tartani a gombot és még utána is kicsit szívni kell. Automata esetén meg annyi gőz jön ki belőle, amennyire tudjuk szívni, vagyis erős tüdejűek előnyben.

A folytatásban több témát is fogok érinteni, pl.: a folyadékokról is részletesebben írok majd.

Szerző: Serrin  2012.02.15. 23:27 Szólj hozzá!

Címkék: analóg automata folyadék akkumulátor lötyi porlasztó e cigaretta e cigi patron ecigi ecigaretta eliquid kezdőkészlet integrált patron kerámia patron

A bejegyzés trackback címe:

https://ecigiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr914115367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása